Tenis

Les victòries de Ferrer sobre Del Potro i Nadal davant Mónaco situen Espanya amb un 2-0 a la Davis

Espanya domina amb un 2-0 en la final de la Copa Davis que es disputa a Sevilla. En l'últim partit de la jornada, David Ferrer s'ha imposat a Juan Martín del Potro en un duel èpic després de cinc sets, en 4 hores i 43 minuts (6-2, 6-7, 3-6, 6-4 i 6-3). Abans, Rafa Nadal també ha derrotat Juan Mónaco per 6-1, 6-1 i 6-2, en 2 hores i 27 minuts. D'aquesta manera, els homes d'Albert Costa estan a una victòria d'aconseguir la seva cinquena "ensaladera". Seria la segona a l'estadi de La Cartuja.

El duel entre David Ferrer i Del Potro ha estat igualat, emocionant, agònic. Tots dos eren conscients que era l'enfrontament clau de la final, i cap dels dos ha volgut cedir ni un mil·límetre en un partit que ha durat 4 hores i 43 minuts. Ferrer ha començat dominant el primer set per 6-2, un resultat clar que no presagiava el que havia de venir. La reacció de Del Potro, onzè al rànquing mundial, ha estat contundent. S'ha emportat el segon set al "tie-break", i en el tercer s'ha imposat per 3-6. Per primer cop en la final, els argentins creien en les seves possibilitats. Ferrer ha tret partit de la seva condició física per tornar a girar la truita. 6-4 en el quart set. Més fort també en l'aspecte mental i ajudat pel públic de La Cartuja, el set decisiu també ha caigut del bàndol del tenista alacantí. Una victòria que deixa l'equip espanyol a un sol pas del cinquè títol de la Copa Davis.

En el partit inaugural Rafa Nadal ha sumat un primer punt ni de bon tros tan suat com el segon. El mallorquí ha doblegat Juan Mónaco en tres sets i només dues hores i mitja de partit. Poc rival per a Nadal, que en cas d'haver de sumar un altre punt en els individuals de diumenge, hi arribarà amb les cames ben descansades.