Futbol internacional

Les seus del Mundial de Rússia 2018

El Mundial de Rússia es jugarà sobretot a la part europea de la federació. Hi haurà 12 estadis. Per tenir totes les infraestructures del Mundial a punt s'ha fet una inversió desorbitada: al voltant de 12.000 milions d'euros

Manel Alías / MoscouActualitzat

El Mundial de Rússia es jugarà sobretot a la part europea de la federació. Hi haurà 12 estadis. Per tenir totes les infraestructures del Mundial a punt s'ha fet una inversió desorbitada: al voltant de 12.000 milions d'euros. Només l'estadi de Sant Petersburg ha costat més de mil milions d'euros. No és gens clar quin profit se'n podrà treure o com es faran algunes de les instal·lacions. Però ara Rússia busca impressionar.

A 6 de les 11 ciutats on es jugarà el Mundial, ni tan sols tenen equip a la Primera Divisió russa. Però, més que pensant en el futbol, s'han escollit per oferir la cara més atractiva del país. I diversa, com ho és la capital de la República del Tatarstan, amb la meitat de la població tàtara i musulmana. A Kazan, hi debutarà la selecció francesa.

En terra de cosacs, a Rostov del Don, s'hi estrenarà el Brasil. Una selecció que, pensant en temperatures agradables i platges, ha escollit com a camp base Sotxi -encara que pugui sorprendre els que recordin que aquesta va ser la seu d'uns Jocs Olímpics d'hivern-. Aquí buscaran la primera victòria el Portugal de Cristiano i l'Espanya d'Iniesta.

També es jugarà a l'enclavament de Kaliningrad, envoltat per Polònia i Lituània. Aquí és on Rússia hi té la flota del mar Bàltic. I també míssils per espantar l'OTAN.

A Volgograd, l'estadi s'ha construït als peus del monument de 85 metres d'alçada que recorda una de les batalles més cruentes de la història: la de Stalingrad. La ciutat ja no porta el nom del dirigent soviètic, sinó del riu que la banya, el Volga.

L'estadi que portava el nom de Lenin va ser el principal dels Jocs Olímpics del 1980, els del boicot, i ara ho serà de la Copa del Món. Rebatejat com a Lujnikí, és el més gran, amb capacitat per a 80.000 persones.

El Mundial és la cirereta que li falta a Messi i començarà a lluitar-hi en un altre camp de la capital russa, el de l'Spartak. La majoria dels estadis són nous. I el perill és que, un cop passat el Mundial, s'hi vegin més concerts que no pas futbol.

ARXIVAT A:
Mundial Rússia 2018
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut