Les banderes dels Estats Units i Cuba onegen ben a prop a les grades del Pedro Marrero de Cuba (EFE)
Futbol

Les seleccions de Cuba i els Estats Units s'enfronten en un partit amistós 70 anys després

El món de l'esport també vol posar el seu granet de sorra en el desgel de les relacions entre els dos països. Els americans s'han emportat la victòria en un partit amb una forta càrrega simbòlica

Actualitzat

Han hagut de passar gairebé 70 anys perque els Estats Units i Cuba hagin decidit tornar a jugar un partit amistós de futbol. El món de l'esport també vol col·laborar en el desgel en les relacions entre tots dos països i l'estadi Pedro Marrero de l'Havana ha enfrontat, la matinada de divendres, les dues seleccions.

En un partit amb una forta càrrega simbòlica, la victòria ha estat per als nord-americans per 0 a 2. Tots dos gols han arribat en l'última mitja hora. Chris Wondolowski ha marcat el primer al minut 61 i Julian Green ha fet el segon al 70.

Animats pel públic des de la graderia que corejava "Cuba, Cuba", l'equip de l'illa va veure frustrades dues oportunitats de golejar, però van mantenir l'entusiasme fins al final, en un partit que alguns dels seus jugadors, com el capità Daniel Lluís, havíen anticipat que seria "molt difícil" pel potencial dels rivals nord-americans.

Aquest xoc servirà de preparació per als Estats Units per enfrontar-se a Mèxic, amb Columbus; i a Costa Rica, amb San José, els pròxims 11 i 15 de novembre, de cara a l'hexagonal final de la Confederació Nord, Centreamericana i del Carib de Futbol (Concacaf) rumb al Mundial de Rússia 2018.

Anar al contingut