Futbol

Les seleccions de Catalunya i Euskadi celebren avui un segle d'enfrontaments entre elles

El Camp Nou acollirà aquest vespre, en directe a les 21.30 per TV3, el dotzè enfrontament entre les dues seleccions, que es van veure les cares per primera vegada l'any 1915 amb balanç favorable per als bascos. A les 18.45, per Esport3, es jugarà, al Miniestadi, el Catalunya-Euskadi femení

Actualitzat

Les seleccions de Catalunya i Euskadi disputaran aquest vespre al Camp Nou un partit molt especial, el que servirà per commemorar els cent anys del primer enfrontament entre les dues seleccions, que es va jugar el 3 de gener del 1915.

Des d'aleshores catalans i bascos han jugat entre ells 12 vegades, amb balanç faborable per a Euskadi. Només una victòria de Catalunya, 5 empats i 6 derrotes. L'any passat a Sant Mamés, el duel entre dos equips que reivindiquen el seu reconeixement internacional per poder jugar en competició oficial, va acabar amb empat a 1. El d'avui serà la tornada del de fa un any i el guanyador s'endurà la copa que la Federació Catalana ha creat per commemorar el centenari d'aquell primer enfrontament.

Pel que fa als entrenadors del combinat català, Gerard López i Sergio González han facilitat la llista de convocats, en què predominen jugadors del Barça i de l'Espanyol: Jordi Masip, Aleix Vidal, Marc Bartra, Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets i Sergi Roberto (Barcelona), Pau López, Víctor Álvarez, Joan Jordán i Gerard Moreno (Espanyol), Martín Montoya (Inter de Milà), Alberto de la Bella (Reial Societat), Dídac Vilà (AEK Atenes), Javi Márquez i Franciso Medina Luna 'Piti' (Granada), Joan Verdú (Fiorentina), David López (Nàpols), Sergio García (Al Rayyan) Álvarez Vázquez i Víctor Rodríguez (Getafe) i Keita Balde (Lazio). 

El matx, que es disputarà al Camp Nou, començarà a dos quarts de deu, i es podrà seguir en directe per TV3. El partit de les seleccions del Camp Nou arribarà després que al Miniestadi s'hagin enfrontat a les 18:45 hores els dos combinats femenins.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut