Rugbi

Les puntades de Camille Lopez porten França a la primera victòria, contra Escòcia (22-16)

La derrota del XV del Card, que fa disset anys que no guanya a Saint Denis, deixa Anglaterra com a únic equip invicte al Sis Nacions
Camille Lopez

Camille Lopez, placat per Hamish Watson i Zander Fagerson al França-Escòcia (EFE)

L'efectivitat de Camille Lopez en els llançaments a pals ha donat a França la primera victòria en el torneig de les Sis Nacions de rugbi, en imposar-se a Escòcia per 22 a 16.

El triomf  del XV del Gall ha estat difícil en un partit d'escassa qualitat però molt distret davant d'un quadre escocès atrevit, que arribava pletòric després de vèncer Irlanda, i que per moments ha aspirat a guanyar a Saint Denis, cosa que no aconsegueix des del 1999.

No obstant això, les errades dels britànics i l'encert de Lopez han estat una combinació perfecta per a França, que suma quatre punts (incloent-hi el de bonus) i permet que Anglaterra sigui l'únic equip que queda invicte en la competició.

Lopez ha convertit cinc cops de càstig i ha transformat l'únic assaig de la seva selecció, que amb això ha salvat el partit a l'espera que assoleixi una autèntica millora en el joc.

França ha obert el compte aviat, però Escòcia ràpidament ha demostrat que no es volia rendir, i Stuart Hogg, amb un assaig, ha posat en avantatge el XV del Card (3-5).

Lopez ha retornat el comandament a França (6-5), alhora que el capità escocès, Greig Laidlaw, s'ha lesionat. Després, ha semblat que el partit es decantaria un assaig de Gael Fickou (13-5), però, abans del descans, un parell de transformacions de Finn Russell han permès als visitants tornar a entrar en el xoc (13-11 al descans).

La reacció escocesa ha tingut la seva prolongació en l'inici del segon temps amb un assaig de Tim Swinson (13-16). França ha entès que li calia un últim esforç i ha passat a controlar i a pressionar encara més i, quan li ha faltat encert per culminar el joc a la mà, ha trobat el peu de Camille Lopez en els cops de càstig per rubricar el 22 a 16 definitiu.

NOTÍCIES RELACIONADES