Esports

Les obres dels Jocs Mediterranis, a contrarellotge

El Nou Estadi de Tarragona està a punt, però encara hi ha diverses instal·lacions per completar, com la piscina olímpica o el Palau d'Esports a l'Anella Mediterrània.

Dolça TelloActualitzat

Quan falten quatre mesos per als Jocs els operaris treballen a contrarellotge per acabar les obres de les instal·lacions on es disputaran els  Jocs del Mediterrani de Tarragona 2018:

  • L'estadi del Nàstic està a punt per a la cerimònia d'inauguració, el 22 de juny. S'hi han fet nous accessos i se n'ha millorat la seguretat.
  • A l'Anella Mediterrània, l'estrella és el Palau d'Esports; falta acabar-hi una part de la grada i la pista.
  • La piscina olímpica, de 50 metres, està a mig fer.

Els jocs es van retardar un any per falta de pressupost. Ara tothom segueix el dia a dia del creixement de les instal·lacions i la pregunta és: S'acabarà a temps?

"La nit abans que comencin els Jocs encara hi haurà un operari pintant alguna porta o clavant un clau, això és inevitable, però sabem que les instal·lacions arriben a temps, i a temps fins i tot per fer proves", assegura l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

La renovada pista d'atletisme de Camp Clar i les altres instal·lacions acolliran 4.000 esportistes de 26 nacionalitats que participaran en 33 disciplines esportives. Es calcula que les competicions les seguiran més de 150 mil espectadors.

Els Jocs se celebraran a setze municipis. L'hípica, el piragüisme i el rem s'han traslladat a Castelldefels i Barcelona; la resta de competicions es faran a les comarques de Tarragona. En la majoria dels casos, s'ha aprofitat per adequar pavellons o altres instal·lacions.

Com a exemple, el Vendrell. El pavelló que allotjarà l'handbol femení és de l'any 1976. Era urgent actualitzar-lo, però el cost, gairebé un milió tres-cents mil euros, era inassumible per a l'Ajuntament.

Ara, però, segons el regidor d'Esports del Vendrell, "els Jocs del Mediterrani i aquesta obra permetran organitzar una Copa del Rei d'hoquei sobre patins"

A d'altres municipis, com Altafulla, on es disputa el triatló, s'han condicionat carrers. "El nostre estadi són els nostres carrers, el castell, la platja... Tenim capacitat organitzativa i ho hem demostrat amb una Copa del Món, dues Copes d'Europa i amb diferents campionats d'Espanya", destaca l'alcalde d'aquesta localitat, Fèlix Alonso.

Els equipaments per als Jocs Mediterranis han costat més de setanta milions d'euros. La pregunta, ara, és: com s'ha planificat el futur rendiment d'aquestes infraestructures? Es veurà a partir del 2 de juliol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut