Champions
La final de la Champions es farà a París
Futbol

Les Lligues Professionals Europees de Futbol rebutgen el nou format de la Champions

La UEFA va decidir a finals d'agost que entre el 2018 i el 2021 Espanya, Anglaterra, Alemanya i Itàlia tindrien quatre places assegurades per a la Lliga de Campions

Ramon AngladaActualitzat

Les Lligues Professionals Europees de Futbol (EPFL) han protestat aquest divendres durant una reunió a Zuric pel nou format que adquirirà la Lliga de Campions entre 2018 i 2021. Els campionats nacionals de 25 països europeus han denunciat aquesta reforma que crearia "un campionat tancat" i es plantegen, si no hi ha acord amb la UEFA, organitzar partits dels seus respectius campionats al mateix temps que les competicions europees de clubs.

El Comitè Executiu de la UEFA va decidir a finals d'agost que entre 2018 i 2021, Espanya, Anglaterra, Alemanya i Itàlia tindrien quatre places assegurades durant la Champions. Aquesta situació, per als dirigents de les lligues europees suposa un increment de la desigualtat entre clubs. Les lligues europees professionals han emès un comunicat en què afirmen que "aquesta decisió tindrà un impacte negatiu per als campionats domèstics i augmentarà de forma exponencial les diferències esportives i econòmiques entre els millors clubs d'Europa i la resta".

D'aquesta manera, les Lligues Professionals posen fi a l'entesa que havien acordat amb la UEFA com a protesta de la reforma en la màxima competició europea de clubs. Durant la reunió d'aquest divendres a Zuric, 22 de les 23 lligues europees presents a l'assemblea han votat en contra de la reforma de la UEFA.

La proposta de la UEFA dóna a entendre la seva decisió d'acabar creant una Superlliga Europea, on s'enfrontarien els millors clubs de cada país i que acabaria deixant a l'ostracisme els equips amb menys potencial econòmic i esportiu. Amb tot, suposaria una progressiva davallada de les competicions locals amb grans pèrdues dels ingressos audiovisuals.

Anar al contingut