Les jugadores dels Estats Units aixequen el trofeu que les acredita com a campiones del món l'estiu del 2015
Futbol

Les jugadores de la selecció dels Estats Units, campiones del món, amenacen de fer vaga per discriminació

Les jugadores nord-americanes, amb tres Mundials i quatre ors olímpics, reclamen les mateixes condicions que la selecció masculina, que és irrellevant en el concert internacional

Actualitzat

Les jugadores dels Estats Units han amenaçat d'anar a la vaga si no obtenen les mateixes condicions que els seus companys de la selecció masculina. "Estem disposades a fer tot el que calgui per obtenir el nostre objectiu", va dir Carli Lloyd, la davantera estrella del "team USA". La reclamació és principalment econòmica, però també afecta el dia a dia de l'equip; per exemple, les condicions de desplaçament: les noies voldrien poder viatjar en classe "bussiness", com els nois.

Les demandes de les jugadores estan fonamentades: els Estats Units són vigents campions del món de futbol femení, mentre que els seus homòlegs masculins no tenen rellevància internacional. A més, segons dades que publiciten les jugadores, la Federació Nord-americana obté un benefici d'uns 5 milions de dòlars l'any en tots els conceptes pel que fa a l'equip femení, mentre que els nois registren pèrdues per valor d'un milió de dòlars.

"Som el millor equip del món i ens mereixem ser tractades com els nois", diu Morgan Brian. "Les projeccions de la mateixa Federació demostren que els aportem diners; és injust que ens paguin menys", rebla Becky Sauerbrunn. La selecció nord-americana femenina compta amb tres Mundials i quatre ors olímpics. L'equip masculí, per la seva banda, no té cap títol dels grans i està en risc de no classificar-se per al pròxim Mundial. 

Anar al contingut