Espanyol
L'Espanyol té arguments per batre l'atlètic aquest dissabte
Futbol

Les esperances i la progressió de l'Espanyol es posen a prova contra la consistència de l'Atlètic de Madrid

Els blanc-i-blaus, en clara progressió, han fet inexpugnable el seu estadi, mentre que els matalassers arriben al final de temporada en el millor moment de forma

Actualitzat

El RCD Espanyol i l'Atlètic de Madrid es repten aquest dissabte a Cornellà-el Prat (20.45) en un partit que es preveu discutit. Els visitants, flamants semifinalistes de la Lliga de Campions i tercers en la classificació de Primera, semblen un dels rivals més durs que pot rebre qualsevol equip en aquest moment de la temporada, però els blanc-i-blaus són un equip en clara progressió.

Els de Quique Sánchez Flores porten dues victòries seguides, i, a més, han guanyat els últims quatre partits a casa. Han consolidat un joc cada vegada més equilibrat a mesura que el campionat avança i es troben en disposició de lluitar per les posicions de Lliga Europa. Aquest dissabte, a més, es podrien aprofitar del cansament dels matalassers, que han jugat set partits els últims 21 dies.

L'Espanyol encara la recta final a tres punts de la setena plaça i arriba amb la moral alta, després del balanç de les últimes sis jornades, on ha aconseguit quatre victòries, un empat i una única derrota. L'entrenador ha recuperat els migcampistes Víctor Sánchez i Óscar Melendo, tots dos baixes a Leganés.

D'altra banda, l'extrem Hernán Pérez, amb un esquinç de turmell, i el lateral esquerre Víctor Álvarez s'han quedat fora de la convocatòria. Leo Baptistao ha estat tota la setmana al marge per una lesió al quàdriceps dret, tot i que finalment ha entrat a la llista.

Diversos components de la plantilla de l'Espanyol afronten un partit especial per la seva vinculació amb l'Atlètic. Quique va ser tècnic dels madrilenys i tant Jurado com Baptistão hi ha jugat.

L'Espanyol vol fer valer la inexpugnabilitat del seu estadi, que s'ha forjat a partir de la sisena jornada. Fins aleshores, hi havia guanyat el Reial Madrid, el Celta i la Reial Societat, i d'ençà d'això, hi ha jugat deu partits amb un balanç de vuit victòries i només dos empats.

La trajectòria recent de l'Atlètic també impressiona: només ha perdut un partit dels últims 16 en totes les competicions. Aquesta temporada ha anat de menys a més, consolidant la fiabilitat tan en defensa com en atac, tot i que sovint ha hagut de superar baixes importants.

A Cornellà-el Prat, Diego Simeone perd Juanfran per una lesió muscular, mentre que l'altre lateral dret de la plantilla, el croat Sime Vrsaljko, encara no està a punt. Aquesta posició és el principal dubte del tècnic, que té alternatives menys naturals com Stefan Savic, José Giménez o Lucas Hernández, que és esquerrà.

En canvi, a l'altra banda, sí que podrà comptar amb Filipe Luis, que es va trencar un dit contra el Leicester, però que podrà jugar amb una fèrula. En la resta de l'equip es preveuen variacions mínimes, com l'entrada de Fernando Torres, o de Kevin Gameiro. El francès tot just s'ha recuperat d'una tendinitis i podria formar la punta d'atac amb Antoine Griezmann.

Diego Godín, Koke, Saúl Ñíguez, Gabi i, probablement, Yannick Carrasco, són la resta de noms que semblen segurs en l'equip titular d'aquest diumenge. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut