Les derrotes de Deportivo i Saragossa deixen Lotina i Gay a la corda fluixa

Totes les preocupacions que tenia Juan Manuel Lillo pel fluix inici de Lliga de l'Almeria les ha traspassat a Miguel Ángel Lotina. I és que el Deportivo de la Corunya va perdre 0-2 a Riazor i continua sense guanyar després de cinc jornades. Els dos gols de l'equip andalús els va fer Kalu Uche. A més, José Aurelio Gay també es va ficar en problemes després que el seu equip, el Saragossa, hagi perdut per 1-0 al Vicente Calderón contra un Atlètic de Madrid que va jugar més de mitja hora amb un home menys per expulsió de Reyes.

Deportivo, 0 - Almeria, 2

Tot el que va passar a Riazor va passar a la primera part. El Deportivo va dur la iniciativa del joc, però va ser molt innocent de cara a porteria. En canvi, l'Almeria en va tenir prou amb dues arribades per fer dos gols en els primers 18 minuts, tots dos obra de Kalu Uche, el segon després d'una greu errada del lateral esquerre local, Rindaroy. Guardado va poder retallar diferències, però Diego Alves va conjurar el perill. En la següent jugada, en el minut 42, Colotto va ser expulsat amb vermella directa per haver comès una falta quan era l'últim defensor. Amb deu jugadors, Lotina va provar sort amb Valerón, però ja era massa tard. Alves i Manu van evitar que hi hagués més gols i el públic va dedicar una xiulada al Deportivo quan es va acabar el partit. Els gallecs ocupen la penúltima posició.

Racing, 0 - Getafe, 1

El gol de Víctor Sánchez en el minut 16 de la primera part -amb la col·laboració involuntària de Torrejón, que va desviar la trajectòria de la pilota- va donar els tres punts a un conservador Getafe. El Racing va merèixer almenys l'empat, però va fallar moltes ocasions i li va faltar sang freda dins l'àrea rival. Rosenberg, Munitis i, especialment, Ariel Nahuelpan van poder igualar el matx, però les intervencions de Codina o la mala punteria ho van impedir. A les acaballes del partit Rosenberg va veure la vermella i el Getafe ja va poder respirar tranquil. Els de Míchel, amb 7 punts, ja són a la zona tranquil·la de la taula. El Racing, amb 4, segueix a prop del descens.

Mallorca, 2 - Reial Societat, 0

Hi havia preocupació a Son Moix per l'irregular inici de temporada del Mallorca i per la sequera golejadora del seu davanter estrella, Cavenaghi. Aquest cop, però, els seguidors mallorquins van marxar cap a casa més tranquils. Els de Michael Laudrup van obtenir una merescuda victòria contra la Reial Societat i Cavenaghi va ser l'autor dels dos gols, en els minuts 5 i 62. El conjunt donostiarra va tenir alguna ocasió aïllada en les botes d'Ansotegui o Joseba Llorente, però el Mallorca també va poder ampliar la renda en un tir de Víctor que es va estavellar al travesser o en una rematada de Chori Castro a boca de canó que va salvar miraculosament Bravo.

Atlètic de Madrid, 1 - Saragossa, 0

Un altre entrenador que s'ha ficat en problemes és José Aurelio Gay. I és que el Saragossa tampoc ha guanyat cap partit dels cinc que ha jugat. Aquest diumenge va ser doblegat per l'Atlètic de Madrid al Calderón amb un gol de Diego Costa en el minut 20 de la primera part. A més, en aquest període va perdre Leo Franco, que es va lesionar i va haver de ser substituït per Doblas. A la represa se li van posar millor les coses gràcies a l'estúpida expulsió de Reyes -que va agredir Contini- en el minut 60. Però llavors va aparèixer el porter matalasser, De Gea, per conjurar tot el perill que va arribar a la seva àrea. Fins i tot Simão va poder fer el 2-0 en una acció individual en el 75. El Saragossa és el cuer de Primera Divisió amb només 2 punts, mentre que l'Atlètic, amb 10, continua a la zona Champions.