Natació

L'equip espanyol d'aigües obertes, preparat per al Mundial de Kazan

Erika Villaécija i Héctor Ruiz confien de fer un bon paper en la prova dels deu quilòmetres i aconseguir un bitllet per als Jocs Olímpics de Rio 2016

Rubén GómezActualitzat

Aquest dilluns s'ha presentat l'equip que representarà Espanya en la dura modalitat de la llarga distància en aigües obertes. Erika Villaécija, que ha dit que no participarà en les modalitats de piscina, sí que ha confirmat que participarà en els cinc i deu quilòmetres. Juntament amb el català Héctor Ruiz, del CN Mataró especialista en els deu quilòmetres, i Antonio Arroyo, del CN Atlètic Barceloneta, que participarà en la prova dels cinc quilòmetres, confien de fer-hi un bon paper.

El nedador català ha explicat que el principal objectiu és quedar entre els deu primers ja que el classificaria directament als propers Jocs Olímpics que es disputen a Rio de Janeiro l'estiu del 2016, encara que serà una tasca molt difícil. "Dels 70 nedadors que hi participen en aquesta modalitat 40 pensen en aquesta classificació directa, i lluitaran per això", explica Héctor Ruiz.

En la modalitat femenina, Erika Villaécija, nedadora del CN Sabadell, participarà tant en la prova dels 5 com 10 quilòmetres i en aquesta última espera aconseguir un bitllet per als  Jocs Olímpics de Rio 2016. Als 31 anys creu que ja té l'experiència suficient per saber com competir en aquesta prova i aspira a ser entre les deu primeres nedadores "s'ha d'intentar, estic preparada i s'ha de lluitar per aconseguir-ho".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut