Leo Messi suma 600 partits disputats amb la samarreta del primer equip del Barça i de la selecció argentina

L'argentí ha arribat a aquesta xifra en el triomf per 4 a 0 davant la Reial Societat, i ho ha celebrat amb l'últim gol del matx

Leo Messi ha arribat als 600 partits oficials com a jugador de futbol de la màxima categoria en la victòria per 4 a 0 al Camp Nou contra la Reial Societat. L'astre ha disputat aquesta xifra de partits amb el FC Barcelona i la seva selecció en poc més d'11 temporades, i ha aconseguit consolidar-se com el millor futbolista del món.

La celebració de l'argentí, de 28 anys, davant aquesta fita ha arribat en el minut 90 del partit contra l'equip basc amb el quart gol blaugrana, el primer seu en els dos partits que ha disputat després de recuperar-se d'una lesió de genoll que l'ha tingut gairebé 2 mesos inactiu.

Messi va debutat amb el primer equip del FC Barcelona davant l'Espanyol el 16 d'octubre del 2004. Aquell va ser el primer dels seus 495 partits amb la samarreta blaugrana. Ha fet 421 gols, el màxim golejador de la història del club, i ha donat 158 assistències. Amb 28 anys, és el sisè jugador amb més partits oficials amb l'equip al darrere de Xavi Hernández (768), Carles Puyol (593), Andrés Iniesta (563), Migueli (549 i Víctor Valdés (535).

Com a blaugrana, el davanter ha guanyat 25 títols oficials: 7 Lligues, 4 Lligues de Campions, 3 Copes del Rei, 3 Supercopes d'Europa, 6 Supercopes d'Espanya i 2 Mundials de Clubs. A nivell individual, té 4 Pilotes d'Or, 3 Botes d'Or, 1 FIFA World Player i 3 títols de millor jugador de l'any de la UEFA, entre moltes d'altres.

Amb la selecció argentina el seu palmarès no és igual d'ampli. Messi ha participat en 105 compromisos internacionals, amb 49 gols i 31 assistències, per sumar un or olímpic.