Barça

Leo Messi: "Si hagués de triar una cosa per millorar, serien els penals"

El capità del Barça repassa el seu perfil més tècnic en una conversa amb La TDT de Catalunya Ràdio

Actualitzat

En un diàleg genuïnament futbolístic amb Ricard Torquemada, Leo Messi confessa que no li agrada mirar partits seus ni d'ara ni dels inicis. Però és molt conscient de tot el que ha après en els seus anys de trajectòria professional al Barça.

"He millorat molt en l'execució de l'última passada. He donat moltes assistències; algunes han acabat en gol i d'altres no."

El llançament de faltes, el xut amb la cama dreta..., són moltes les facetes del seu joc en què Messi reconeix que ha anat creixent. Ara bé, a l'hora de posar-hi un però, l'argentí no dubta:

"Si hagués de triar una cosa per millorar, serien els penals. M'agradaria ser molt més efectiu."

Sobre el sistema de joc, Messi confessa que se sent més còmode jugant més a prop de la banda, on creu que és més fàcil rebre les passades de companys com Sergi Roberto o Semedo. Els equips tendeixen a reunir més jugadors al centre del camp, creu Messi, i des de la banda se sent amb opcions de poder sorprendre el rival.

Tot i que, en els últims anys, el debat de l'estil ha estat recurrent a l'entorn blaugrana, l'argentí està convençut que l'equip sempre ha estat fidel a l'estil del Barça, i fa aquesta anàlisi:

"La gent s'ha acostumat a veure Iniesta i Xavi al mig del camp. Ells son únics i feien que el nostre joc fos molt vistós i tinguéssim una possessió molt alta. Però això no vol dir que els jugadors que han vingut després siguin dolents. Al contrari, són boníssims. I la manera de fer no ha canviat mai."

En aquesta conversa, Messi també ha volgut repassar tot el que li ha aportat Luis Suárez des que l'uruguaià va arribar al Camp Nou.

"Luis ens aporta moltíssim de '9' i jo em sento molt còmode tornant a la meva posició de fals extrem."

Messi també ha recordat que, a nivell col·lectiu, Luis Suárez és vital, perquè genera moltes opcions de passada, es desmarca constantment, és el primer que pressiona sense pilota i sap contagiar la resta de companys.

Amb un gran somriure als llavis, Messi diu que no s'explica d'on ha sorgit la seva connexió amb Jordi Alba, però la defineix com a màgica i reconeix que és una connexió especial per les característiques del lateral a l'hora de jugar, per la seva velocitat de cames i de cap.

"Tenir Jordi Alba sempre allà, saber que, sense mirar, xuto la pilota i ell hi serà, perquè em coneix a la perfecció i sap quan faré la passada sense necessitat que l'estigui mirant."

En aquesta conversa futbolística, Ricard Torquemada també ha descobert que a Leo Messi no li agrada estudiar els rivals, no en vol tenir massa informació. Prefereix fer l'anàlisi en directe, sobre la gespa, i anar prenent decisions.

ARXIVAT A:
Messi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut