Futbol

Leo Messi proclama la seva innocència a l'Audiència de Barcelona

El davanter del Barça insisteix que ell no tenia constància de l'entramat empresarial que li hauria permès evadir 4,1 milions d'euros. "Tenia plena confiança en el meu pare i firmava el que ell em deia", ha indicat.

Actualitzat

Leo Messi ha declarat a l'Audiència de Barcelona en el judici pel frau fiscal comès entre el 2007 i el 2009, que supera els quatre milions d'euros. Messi ha dit que ell desconeixia absolutament que es pogués estar cometent un frau, ja que tots els temes contractuals els derivava en el seu pare, Jorge Messi.

"Mai vaig preguntar sobre aquests temes. Jo em dedicava a jugar al futbol i tenia confiança plena amb el meu pare. Jo sabia que firmàvem acords amb diferents patrocinadors i havia de fer anuncis i promocions. Els detalls dels diners els desconeixia absolutament", ha assegurat Messi durant les preguntes de la fiscal Raquel Amado. Messi s'ha negat a declarar a preguntes de l'advocat de l'Estat, Mario Maza, igual que ha fet abans el seu pare, que també ha exculpat totalment el seu fill i ha declarat que Leo signava "el que ell li deia".  

El futbolista del Barça i el seu pare han arribat passades les 10 del matí, acompanyats del germà gran de Leo, Rodrigo, i del membre de l'equip directiu del Barça Pepe Costa.

Messi passa el tràngol davant del jutge com el setembre del 2013, quan ja va declarar pel cas als jutjats de Gavà. Messi s'exposa a una condemna de 22 mesos i 15 dies de presó i al pagament d'una multa igual a la quantitat defraudada -4,1 milions d'euros-, corresponent als seus drets d'imatge.

Les declaracions prèvies dels pèrits apunten al pare com a responsable de l'entramat fiscal que permetia al jugador evadir impostos per drets d'imatge.

Hi ha moltíssima expectació mediàtica per seguir el judici a Messi. Fins a 50 mitjans de tots el món i més de 200 periodistes acreditats estan seguint un esdeveniment que viurà aquest divendres la última jornada abans de ser vist per a sentència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut