Leo Messi marca tres gols i classifica l'Argentina per al Mundial de Rússia

El davanter blaugrana s'ha posat l'equip a l'esquena i ha permès el triomf de l'Argentina a l'Equador (1-3)

En el que possiblement era un dels partits més difícils de la seva carrera, Leo Messi ha tornat a demostrar la seva categoria com a jugador. Tres gols del davater blaugrana han permès a la selecció argentina imposar-se a l'Equador (1-3) i l'han classificada per al Mundial de Rússia de manera directa.

No ha estat pas un tràmit, per als de Jorge Sampaoli, que arribaven a l'estadi Atahualpa de Quito amb dubtes i urgències, i que als 30 segons ja havien encaixat un gol. Romario Ibarra ha aprofitat una badada defensiva per avançar l'equip local. Però a poc a poc ha anat sorgint la figura de Messi per inclinar el partit, ajudat per un soci inspirat com Ángel di María. Al minut 12, després d'una combinació amb el jugador del PSG, el capità de l'Argentina ha establert l'empat.

Vuit minuts més tard, en el 20, una passada llarga de Di María l'ha aprofitada Messi per afusellar novament Máximo Banquera, el porter equatorià. L'Argentina ha tingut ocasions per rematar el partit, però l'encarregat de fer-ho no podia ser altre que Messi, al minut 60, després de recuperar una pilota a la zona de mitjos del camp adversari i accelerar cap a la porteria adversària per xutar des de la frontal de l'àrea.

"És el millor jugador de la història i estic emocionat de ser en un grup amb ell", va confessar el seleccionador, Jorge Sampaoli. Messi, de la seva banda, ho resumia d'una altra manera: "Un Mundial sense l'Argentina hauria estat una bogeria", ha dit.

L'Uruguai compleix, amb dos gols de Suárez

L'Uruguai afrontava l'última jornada a un pas del Mundial i rebent Bolívia. Un escenari plàcid, que ha tingut els seus sotracs amb el gol inicial de Gastón Silva en pròpia porta per als bolivians. El mateix Silva, però, s'ha rescabalat servint dos gols encara a la primera meitat, perquè Martín Cáceres i Edinson Cavani capgiressin el marcador. A la represa, el blaugrana Luis Suárez ha assegurat el triomf, amb dos gols marca de la casa.

Xile s'enfonsa al Brasil

Un altre blaugrana que ha vist porta és Paulinho, que ha obert el marcador en la victòria del Brasil sobre Xile (3-1). Tot i estar ja classificada, la selecció "canarinha" no s'ha relaxat i ha demostrat la seva superioritat sobre la vigent campiona d'Amèrica, que ha quedat fora del Mundial després d'aquesta derrota i de l'empat entre el Perú  i Colòmbia (1-1), que envia els colombians al Mundial i els peruans a la repesca. Gabriel Jesús, amb dos gols, ha segellat el triomf del Brasil.