Leo Messi apareix contra l'Atlètic al Calderón per reenganxar el FC Barcelona a la Lliga (1-2)

El Barça necessitava una victòria davant l'Atlètic per aprofitar plenament la derrota del Madrid dimecres passat al camp del València. Amb patiment, l'ha aconseguit.

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona no ha fet un bon partit al Vicente Calderón davant l'Atlètic de Madrid (1-2), però tot i això ha pogut sumar 3 punts que el permeten berenar líder a l'espera del que faci diumenge a la nit el Reial Madrid, que encara té un partit ajornat contra el Celta, al camp del Vila-real. Luis Enrique ha optat de sortida per una revolució tàctica amb una defensa integrada per Gerard Piqué, Samuel Umtiti i Jéremy Mathieu. Sergi Roberto ha pujat al mig del camp per fer un rombe amb Sergio Busquets, Andrés Iniesta i Leo Messi al davant de mitja punta, mentre que més avançats hi havien Rafinha, Luis Suárez i Neymar.

L'Atlètic no ha semblat sorprés amb el seu plantejament, pressionant molt amunt i recuperant la pilota cada vegada més a prop de la porteria de Marc-André Ter Stegen. En el minut 15, Kevin Gameiro ha evitat la rematada franca del seu company Yannick Carrasco, en el 16 Umtiti ha enviat a córner llançant-se al terra un xut d'Antoine Griezmann i en el 18 Busquets s'ha avançat a la rematada de cap de Koke Resurreción. Novament Griezmann ha posat a prova Ter Stegen, ara amb un xut llunyà. L'alemany ha reaccionat amb una gran intervenció.

En el minut 30, quan més agobiant era la pressió matalassera, la davantera blaugrana ha fet la seva primera aparició. Jan Oblak, que reapareixia després de 75 dies de baixa per lesió, ha aturat un xut de Leo Messi. Luis Suárez s'ha llançat amb tot en busca de la pilota rebutjada. Amb el porter visitant també al terra lluitant amb el davanter del Barça, l'àrbitre Mateu Lahoz ha xiulat falta per una puntada de l'uruguaià a la má del seu rival abans que la pilota acabés dintre de la porteria atlètica. Tres minuts més tard, Ter Stegen ha evitat el primer gol de l'Atlètic interceptant la passada de la mort de Griezmann per Koke. A la contra, Luis Suárez ha xutat alt. En el minut 38, en un xut de falta directe de Messi, ha estat Oblak qui s'ha lluit. En el minut 43 el porter de l'Atlètic ha aturat sobre la mateixa línia de gol una rematada de cap en un córner de Piqué. Les prestacions ofensives del Barça semblaven haver millorat just abans del descans.

Els gols, a la segona part

En el minut 3 de la represa Luis Suárez ha tornat a tenir una claríssima ocasió després d'una passada de Messi, però tot sol davant d'Oblak ha xutat massa creuat. En el 51 el perill ha estat a la'altre porteria. Griezmann ha xutat bé, però Ter Stegen ha aguantat perfectament en el mà a mà per evitar el gol. Mateu Lahoz, molt reticent a treure targetes tot i les moltes faltes rebudes per un Neymar desequiibrant en els duels individuals fins aquell moment, ha ensenyat la primera groga del matx en el minut 54 a Sergio Busquets per una dura entrada sobre Griezmann en el mig del camp. Tot seguit l'ha vista Saul Ñíguez per una acció sobre el davanter brasiler.

Després d'una jugada embolicada i plena de rebots dins l'àrea de l'Atlètic, Rafinha ha aprofitat una pilota rebutjada en el minut 63 per anotar el 0 a 1, el sisè gol del migcampista aquesta temporada. Només 7 minuts ha trigat ha empatar l'Atlètic, amb una rematada de cap de Diego Godín en una falta lateral. Poc abans Simeone havia donat entrada a Fernando Torres per Carrasco, i just després del gol Ivan Rakitic ha entrat per Iniesta. El moviment a les banquetes era frenètic, i pels locals Ángel Correa ha substituit Gameiro. En la jugada següent Mathieu s'ha lesionat el turmell esquerre (esquinç al lligament extern), i en el seu lloc ha entrat Lucas Digne. En el minut 84, André Gomes ha reemplaçat Sergi Roberto.

Leo Messi havia aparegut poc. Però es estrany el partit que l'argentí no es deixa veure. En el minut 86 Messi ha servit una falta a 40 metres de la porteria, i encara ha arribat a temps de rematar la passada enrere de Luis Suárez. La pilota ha rebotat en un contrari, però el davanter del Barça l'ha recollit per a la segona anotar el gol que situa els blaugrana amb 54 punts líders provisionals de la Lliga.