Flip Saunders tenia pensat seguir entrenant aquesta temporada, abans que la malaltia empitjorés (Reuters)
Bàsquet

L'entrenador dels Timberwolves, Flip Saunders, mor de càncer als 60 anys

El tècnic, que acumulava 17 temporades a l'NBA, tenia previst seguir a la banqueta aquesta temporada, i no va anunciar que renunciava al càrrec fins divendres passat

Actualitzat

Flip Saunders, l'entrenador de Ricky Rubio als Timberwolves de Minnesota, ha mort aquest dissabte a causa d'un limfoma que se li va diagnosticar la temporada passada.

Saunders, que també era el director d'operacions esportives de la franquícia de Minneapolis, acumulava una trajectòria de 35 anys com a entrenador de bàsquet al Estats Units, incloent-hi 17 temporades a l'NBA. A més dels Timberwolves, també va dirigir els Wizards de Washington i els Pistons de Detroit. Havia sumat 654 victòries a la lliga professional nord-americana, que, juntament a les aconseguides a la CBA superaven el miler. A la lliga comercial dels EUA va guanyar dos títols amb els Bobcats de La Crosse.

A més d'haver portat Rubio a l'NBA, Saunders va ser el responsable de tutelar els primers passos de Kevin Love i Kevin Garnnett com a professionals.

El passat mes d'agost, Saunders va fer públic que tenia càncer, però que es tractava d'un tipus, el limfoma de Hodgkin, que els doctors havien qualificat de "molt tractable i curable". Així, doncs, tenia planejat seguir dirigint aquesta temporada, però tots just aquest divendres va anunciar que renunciava a la banqueta de l'equip.

A Saunders el sobreviuen la seva dona i quatre fills, un dels quals, Ryan, és entrenador assistent als mateixos Timberwolves.

Anar al contingut