Atletisme

Lelisa Desisa guanya una rapídissima marató de Dubai amb els cinc primers per sota de les 2 hores i 5 minuts

L'etíop Lelisa Desisa, debutant en una marató, ha aconseguit la victòria a la Marató de Dubai amb un temps extraordinari de 2 hores, 4 minuts i 45 segons. Desisa s'ha imposat en una cursa molt ràpida, on els cinc primers classificats han corregut per sota de les 2 hores i 5 minuts. En categoria femenina s'ha imposat la també etíop Tirfi Tsgaye.

Actualitzat
L'etíop Lelisa Desisa, debutant en una marató, ha aconseguit la victòria a la Marató de Dubai amb un temps extraordinari de 2 hores, 4 minuts i 45 segons. Desisa s'ha imposat en una cursa molt ràpida, on els cinc primers classificats han corregut per sota de les 2 hores i 5 minuts.  En categoria femenina s'ha imposat la també etíop Tirfi Tsgaye.

Els etíops han dominat amb mà de ferro a Dubai, ja que al debutant Desisa, de 23 anys, l'han seguit altres tres atletes del mateix país: Berhanu Shiferaw (2.04.48), Tadese Tola (2.04.49) i Endeshaw Negesse (2.04 52).

Desisa, que ha fet l'onzena marca de tots els temps i la millor de l'any, ha aguantat en el grup capdavanter amb cinc atletes, però a falta de 500 metres s'ha pogut desenganxar de Shiferaw, a qui ha avantatjat en només 3 segons. Això sí, Desisa ha quedat lluny del rècord del món, que té el kenià Patrick Makayu des del 2011 amb un registre de 2.03.38.

La festa etíop ha continuat en la prova femenina amb les cinc primeres places ocupades per atletes d'aquest país africà. Tsgaye ha creuat la línia d'arribada amb 6 segons sobre Ehitu Kiros (2h.23.39) i 27 respecte a Amane Gobena.
Anar al contingut