Futbol

L'elecció de Donald Trump afegeix "morbo" a l'Estats Units - Mèxic

Totes dues seleccions s'enfronten dissabte en partit de classificació per al mundial 2018 en un ambient enrarit

Michael Bradley persegueix el "Chicharito" Hernández en l'últim duel entre les dues seleccions (Reuters)

El Mèxic-Estats Units, o el clàssic del Río Grande, és un dels duels més repetits de la història del futbol per ubicació geogràfica. Tot i això la rivalitat és recent ja que, a diferència de Mèxic, als Estats Units el futbol no és el principal esport del país. Però amb la millora del "soccer" va arribar la lluita directa per places als Mundials o per títols de la CONCACAF.

Els que passen per ser els dos millors equips de la zona viuran aquest dissabte un nou duel amb un morbo afegit: l'elecció com a nou president dels Estats Units de Donald Trump, que durant la campanya va prometre la construcció d'una tanca per evitar l'arribada de nous immigrants procedents de Mèxic, o la devolució massiva de milers de ciutadans mexicans.

"Tal com han anat les coses en els últims mesos és evident que en el partit hi ha un factor afegit –admet Michael Bradley, internacional nord-americà- Però penso que, haguem votat el que haguem votat, els americans confiem en el nostre sistema, respectem la nostra democràcia i tenim la obligació d'estar junts darrere el nostre president en la confiança que farà el millor per al país".

El partit es jugarà a Columbus, una zona amb baixes temperatures on Clinton va guanyar, però no per això el partit deixarà de ser calent: la història dels enfrontaments entre les dues seleccions està plena d'incidents poc agradables o directament violents. Sense anar més lluny, a l'últim enfrontament hi va haver gairebé dues desenes de detinguts per barallar-se a les graderies.