LeBron James continuarà la carrera a Los Angeles (Reuters)
Bàsquet

Los Angeles Lakers fa oficial el sonat fitxatge de LeBron James

"King" James es marca el repte de tornar la franquícia californiana a l'elit de l'NBA en una operació de gran magnitud

Actualitzat

La decisió més esperada en l'entorn de l'NBA ja fa dies que es va fer pública però aquest dimarts s'ha oficialitzat: LeBron James, el jugador més destacat de l'última dècada, jugarà als Los Angeles Lakers. El King fitxa per quatre temporades amb la franquícia californiana i s'embutxacarà 154 milions de dòlars -uns 132 milions d'euros- en l'operació de més magnitud de l'esport nord-americà en els últims anys.

James, de 33 anys, arriba a Los Angeles com a colofó d'una carrera espectacular: ha guanyat tres anells de l'NBA (dos amb els Miami Heat i un amb els Cleveland Cavaliers) i quatre MVPs. Ha disputat de manera ininterrompuda les vuit últimes finals de l'NBA. Al seu voltant es vol construir un equip que retorni els Lakers, una de les franquícies històriques de la competició, a la lluita per l'anell. L'equip groc-i-porpra, sense referents clars des de la retirada de Kobe Bryant l'any 2016, va finalitzar la passada temporada en onzena posició a la Conferència Oest.

Potser no és un repte fàcil reflotar els Lakers, però per a "King" James, que va aconseguir coronar els Cleveland Cavaliers -l'equip de la seva terra- per primera vegada en l'història, res sembla impossible. D'altra banda, la seva marxa a la Costa Oest desequilibrarà encara més el balanç entre les dues conferències de l'NBA.  


Les reaccions no s'han fet esperar a les xarxes socials

El mateix LeBron s'ha acomiadat dient que Cleveland sempre serà casa seva. El propietari dels Cavaliers, Dan Gilbert, ha penjat una carta agraint-li tota la seva feina i professionalitat i li desitja el millor en el futur. I Kobe Bryant i Kareem Abdul-Jabbar li han donat la benvinguda, igual que molts dels seus futurs companys. Amb aquesta reconstrucció de l'equip, els Lakers volen tornar a lluitar pel titol.
 

 

ARXIVAT A:
NBA
Anar al contingut