L'AXA es recupera d'un primer quart nefast i acaba remuntant l'Unicaja (68-67)

Treballadíssim triomf de l'AXA Barça al Palau contra l'Unicaja (68-67). Després d'un primer quart horrible dels homes de Xavier Pascual (8-17), els blaugrana s'han anat recuperant i han sabut culminar la remuntada, tot i que les últimes jugades han estat d'infart. Dues pilotes perdudes per Roger Grimau li han donat vida a l'equip de Sergio Scariolo, que no ha sabut jugar bé les seves cartes i ha deixat escapar la victòria. Ilyasova ha estat el màxim anotador del partit amb 16 punts, rècord des que juga a l'ACB. Per l'Unicaja, Ndong i Haislip n'han fet 15.

Al final del primer quart l'electrònic del Palau reflexava que l'AXA Barça només havia fet vuit punts en deu minuts; però encara sort, perquè faltant-ne tres i mig només n'havia fet dos. I és que els de Xavier Pascual han tingut molts problemes per trobar forats entre la duríssima defensa de l'Unicaja, que a poc a poc, ha anat ampliant les distàncies (8-17). Boniface Ndong i Marcus Haislip han convertit aquest primer parcial en un llastre per als blaugrana.

Com que pitjor no s'hi podia anar, l'AXA ha millorat paulatinament. A poc a poc, però amb constància, ha anat retallant diferències. Ersan Ylyasova tenia el canell cada cop més calent i també ha acabat imposant la seva llei sota els taulers, fent-se amb rebots decisius. Al descans el marcador era nou punts desfavorables (28-37), i al tercer quart la distància s'ha reduït fins a l'empat (50-50) amb un triple de Basile sobre la botzina.

L'Unicaja tenia la por al cos. Havia deixat escapar una renda més que interessant per ficar-se la victòria a la butxaca i ara era el Barça qui tenia la paella pel mànec, com s'ha encarregat de demostrar Pepe Sánchez amb un triple només començar l'últim quart. Els de Xavier Pascual s'han posat per endavant, han sabut mantenir la intensitat que els havia permès remuntar i fins i tot han tret de polleguera un Santiago que començava a fer mal a la pintura... Però l'Unicaja no havia dit la seva última paraula. Una mala elecció Grimau en l'avantpenúltima possessió ha donat a Cabezas l'oportunitat d'empatar, però el jugador visitant ha errat un dels dos tirs lliures de què disposava.

No ha acabat aquí la cosa, perquè Grimau ha perdut una altra pilota a falta d'1 segon i 9 dècimes, però els blaugrana, amb l'ai al cor, han defensat bé la jugada final de l'Unicaja i s'han endut el triomf (68-67). El Barça discuteix la segona plaça al DKV Joventut i els d'Scariolo continuen sense assegurar la seva presència al "play-off" per al títol.