Eurolliga

L'AXA Barça guanya a Roma i aconsegueix la primera victòria lluny del Palau a l'Eurolliga (65-74)

L'AXA Barça ha derrotat a domicili el Lottomatica de Roma (65-74) i s'ha apuntat la primera victòria lluny del Palau en la present Eurolliga. Els homes d'Ivanovic han controlat el primers minuts del matx, on ha arribat a dominar amb comoditat en el marcador (9-22). Els italians, amb vells coneguts, com Ukic o Fucka, no estaven gaire fins en el llançament, però s'han aprofitat d'un nou sotrac blaugrana en el segon quart per apropar-se amb perill. Tot i això, les grans actuacions de Kasun (18), Basile (15) i Lakovic (11) han acabat donant el triomf al conjunt barcelonista.

Els aficionats es preguntaven quin Barça es veuria a Roma: el patètic que va perdre a Sevilla contra el Cajasol o l'equip amb esperit que va derrotar al Reial Madrid a l'Eurolliga. I és que l'equip d'Ivanovic ha estat capaç de firmar el seu millor bàsquet i mostrar la seva pitjor imatge en només tres dies de diferència. Els blaugranes tenien aquest dimecres l'oportunitat de solidificar la tercera plaça en el grup C de l'Eurolliga, sempre que guanyessin la Lottomatica de Roma i el totpoderós Panathinaikos fes el mateix a la pista del Fenerbahce.

Amb un rival carregat de vells coneguts com Fucka, Ukic i Drejer, els barcelonistes han tingut un inici de partit una mica dubitatiu i la primera cistella l'ha fet el croat Mario Kasun passats dos minuts del salt inicial. L'equip català ha agafat una primera distància (5-13) i això ha obligat al tècnic Jasmin Repesa a demanar el primer temps mort. Els italians no estaven encertats en el llançament des del perímetre, però quan buscaven posicions sota l'anella, l'alçada dels pivots blaugrana els intimidava. Així doncs, els d'Ivanovic dominaven el ritme de joc davant un oponent totalment bloquejat en atac. Kasun, autor de 18 punts, ha estat un dels jugadors més destacats del matx. Amb un màxim avantatge de 9-22, gràcies a un triple de Basile, ha finalitzat el primer quart.

En el segon període ha arribat el daltabaix que acostuma a patir el Barça en cada partit. Els romans han revifat en un tres i no res, i amb un parcial d'11-0 (29-35) s'han apropat perillosament en l'electrònic. Els catalans, sense nord a la pista, han arribat al descans amb només sis punts de renda (31-37). Però en els dos períodes restants, el conjunt d'Ivanovic ha aguantat el tipus, malgrat que ha patit fins al final, i s'ha acabat enduent el primer triomf fora del Palau en la present Eurolliga. Això sí, davant un Lottomatica que tan sols ha guanyat un partit dels cinc que ha disputat en aquesta competició, tot i que quatre d'ells els ha jugat lluny de la capital romana.