Natació

Laure Manaudou anuncia la seva retirada als 22 anys per manca de motivació

La nedadora francesa Laure Manaudou ha anunciat que es retira als 22 anys. En una entrevista al diari francès "Le Parisien", Manaudou afirma que té al cap altres passions i altres motivacions i que ha perdut les ganes de nedar. La francesa és una de les nedadores amb més bon palmarès: va ser campiona olímpica dels 400 lliures als Jocs d'Atenes, amb només 17 anys. Ha estat 3 vegades campiona del món i 9 en campionats d'Europa. L'anunci de la seva retirada arriba mesos després d'assegurar que no competiria durant el 2009 per intentar recuperar l'ambició i refer-se del fracàs als Jocs Olímpics de Pequín, on no va aconseguir cap medalla tot i ser una de les grans favorites.

Actualitzat
Només té 22 anys, però Laure Manaudou ha perdut la motivació per seguir nedant, per seguir competint i, sobretot, per seguir-se entrenant. S'havia concedit el 2009 com un any sabàtic i després de madurar la decisió durant uns quants mesos acaba d'anunciar que es retira definitivament.

Només té 22 anys, però ja ho ha guanyat tot. Amb 17 anys ja va guanyar la seva primera medalla olímpica a Atenes i a continuació vindrien tres títols mundials, 17 campionats d'Europa i 55 campionats de França. Va arribar a tenir simultàniament tres rècords mundials en proves diferents.

El punt culminant de la seva carrera esportiva va ser el 2007, en el Mundial de Melbourne, on va guanyar tres medalles. Però l'esportista preferida dels francesos va trencar el cor dels seus compatriotes en anar-se'n a viure a Itàlia amb el també nedador Luca Marin. Va iniciar aleshores una trajectòria descendent, agreujada per la publicació d'unes fotografies amb un alt contingut eròtic, després d'haver-se separat de la seva parella italiana.

Fracàs, l'any passat, en els Jocs Olímpics de Pequín i retirada. La fama i la pressió mediàtica han acabat amb un nedadora amb condicions per marcar la història d'aquest esport.

Anar al contingut