Curses per muntanya

Laura Orgué, segona a la Zegama-Aizkorri.

Oriol Cardona i Sheila Avilés, cinquens.

Actualitzat

"Zegama és Zegama", i en la 17a edició, que partia aquest matí a les 9.00, tampoc ha deixat indiferent totes les persones que s'han apropat al poble de Zegama per seguir aquesta mítica Marató, amb 5.472 metres de desnivell acumulat, que forma part de les Golden Trail Series i del calendari de les Migu Skyrunner World Series, i on el suís Rémi Bonnet (3:53:56) i la sueca Ida Nilsson (3:53:56) han estat els guanyadors.

Una cursa que cada any té com a afegit a la seva dificultat de terreny tècnic, el mal temps, però que en aquesta edició ha donat una mica de treva i el sol ha pogut sortir, però sense fer desaparèixer el ja conegut fang i la boira. La pujada del Sancti Spiritu és el punt culminant de la cursa, que reuneix espectadors d'arreu del món per veure l'ambient que s'hi respira i animar als corredors.

 

El guanyador masculí, Rémi Bonnet, ha arribat a meta a poc més d'un minut del seu perseguidor, el noruec Stian Angermund (3:55:26), recordman de la prova i guanyador de l'any passat; el pololonès Bartlomiej Przedwojewski (3:56:17) ha estat tercer. Bonnet, de 23 anys, ja havia guanyat divendres el KV (quilòmetre vertical).

En dones, Ida Nilsson que havia guanyat feia dues setmanes a Transvulcania, ha debutat a Zegama amb victòria; segona ha estat la catalana Laura Orgué, especialista en KV i gairebé novell a la distància marató, que ha liderat part de la prova; mentre que la neozelandesa Ruth Croft (4h48') ha quedat tercera.

"He arribat en primera posició al Sancti Spirtiu i gairebé tinc un desmai de l'emoció. Ha estat increïble, amb tothom animant moltíssim, se m'ha posat la pell de gallina. Estic molt contenta d'haver pogut viure Zegama des de dins. Ida m'ha passat a la darrera pujada, anava a un altre ritme", explicava emocionada Orgué.

Els catalans Oriol Cardona (4h01') i Sheila Avilés (4h54'), han arribat en cinquena posició.

La "Zegama-Aizkorri Junior Trail", amb una distància de 10'4 km i 1.016 m de desnivell acumulat ha tingut com a guanyadors Nicolás Molina (44:59) i Ane Iturra (1:00:22).

La mítica marató és el tret de sortida a un circuit compost per les proves de muntanya més emblemàtiques del món. La pròxima prova serà l'1 de juliol a Chamonix, la Marató del Mont Blanc.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut