Laura Orgué, durant la Pikes Peak Marathon (Philip Reitter)
Curses de muntanya

Laura Orgué i Oriol Cardona acaben segons a la Pikes Peak Marathon, la marató de muntanya més antiga del món

Els atletes catalans només s'han vist superats per Megan Kimmel i Dakota Jones, guanyadors de la quarta prova puntuable de les Golden Trail Series

Els catalans Laura Orgué, en categoria femenina, i Oriol Cardona, en la masculina, han acabat segons en la Pikes Peak Marathon, la marató de muntanya més antiga del món i quarta prova puntuable de les Golden Trail Series, que es va disputar aquest cap de setmana a Colorado (Estats Units).

Orgué es va sobreposar al "jet-lag" i a l'esforç per haver disputat fa una setmana la Sierre-Zinal a Suïssa i va creuar la meta en segona posició amb un temps de 4 hores, 30 minuts i 52 segons per recórrer els 42,180 quilòmetres amb 2.382 metres de desnivell positiu. L'atleta igualadina només es va veure superada per la nord-americana Megan Kimmel, que es va imposar amb un gran crono de 4 hores, 15 minuts i 4 segons, que li va permetre rebaixar en 14 segons el rècord de la prova que tenia Lynn Bjorklund des del 1981.

Amb aquest resultat, Orgué és quarta a la classificació general de les Golden Trial Series, amb 232 punts, 18 menys que la líder, Ruth Croft. En homes, Oriol Cardona també va quedar segon darrera de Dakota Jones, guanyador, amb un temps de 3 hores, 32 minuts i 19 segons i un nou rècord en el descens.