Barça

L'Audiència Nacional torna a reobrir causa pel fitxatge de Neymar

La Secció Quarta aprecia que en l'operació es van produir delictes d'estafa i corrupció entre particulars, i rebutja la decisió del jutge De la Mata, que va tancar el cas

Actualitzat

L'Audiència Nacional torna a reobrir causa pel fitxatge de Neymar. La Secció Quarta de la Sala Penal de l'Audiència Nacional revoca l'arxivament de la causa pel fitxatge del jugador Neymar pel FC Barcelona acordat pel jutge José de la Mata i ordena la continuació de les actuacions pels tràmits del procediment abreujat en veure indicis de delictes de corrupció entre particulars i estafa impròpia.

El Tribunal estima així el recurs de la Fiscalia, al qual es va adherir la Federação Das Associacoes Dos Atletes Profissionales i l'empresa DIS, propietària del 40 per cent dels drets federatius del jugador, i que va interposar la querella que va donar lloc al present procediment judicial .

La investigació va començar després d'una querella presentada per l'empresa de representació de futbolistes DIS, que tenia el 40% dels drets federatius de Neymar, i que assegurava haver patit un perjudici econòmic pel contracte que va signar el jugador amb el FC Barcelona.

Els motius de la reobertura

En la sentència, els magistrats de la Sala Penal analitzen la resolució del jutge instructor i la documentació obrant en la causa, així com els contractes relatius al fitxatge del jugador brasiler objecte d'investigació.

Respecte del delicte de corrupció entre particulars, els magistrats examinen dos contractes de 15 de novembre i 6 de desembre de 2011. L'objecte és precisar les condicions de transferència del jugador i conclouen que hi ha indicis de delicte, ja que "mitjançant la signatura dels contractes es va alterar el lliure mercat del fitxatge de futbolistes", perquè si Neymar Jr incomplia el contracte, havia d'abonar no 40.000.000 d'euros, sinó els altres 10 anticipats i ingressats en la societat N & N.

En relació al delicte d'estafa impròpia, circumscrit als contractes fets el 2013, quan el FC Barcelona anticipa la contractació de Neymar Jr, sense esperar que fos lliure a partir de juliol de 2014, es constata que, en principi, el 31 de maig de 2013, el Sants FC va cedir al FC Barcelona els drets federatius pel preu de 17.100.000 euros, operació que va ser comunicada a DIS, que va percebre el 40 per cent. "Ara bé -diuen els jutges-, sobre aquesta premissa, tenen lloc altres contractes que el jutge a quo titlla d'habituals en el món futbolístic, però en els quals aquest tribunal aprecia indicis de simulació conscient i ordida per la comissió d'estafa".

Entre ells, esmenta el contracte per a la celebració d'un partit amistós entre el FC Barcelona i el Santos FC, de caràcter gratuït, en el qual expressament es pactava que si el contracte no esfeia mentre Neymar Jr. era jugador del FC Barcelona, ​​aquest club abonaria al Santos FC la "no menyspreable" quantitat de 4.500.000 euros.

"A través d'aquest contracte es pot desprendre, sense dificultat, d'una banda, el desconeixement dels drets a favor de DIS i, d'una altra, la vinculació d'aquest pacte al fitxatge del jugador acabat de fer", assenyalen els magistrats, que afegeixen que, avui, les parts reconeixen que aquest contracte no s'ha fet. Analitzada tota la prova els magistrats conclouen que "tenint en compte que després de la profusa investigació duta a terme fins a la data, es dedueixen indicis suficients de la comissió dels delictes ja indicats", per la qual cosa en conseqüència procedeix l'estimació del recurs i la revocació de la interlocutòria d'arxivament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut