Marcelo Zolet, assessor legal del Chapecoense, amb la rèplica de la Copa que li van entregar representants de l'Independiente (EFE)
Futbol

L'Atlético Nacional, disposat a marcar-se gols en pròpia porta perquè el Chapecoense sigui proclamat campió de la Copa Sud-americana

L'Atlético Nacional es planteja mesures dràstiques en solidaritat amb el Chapecoense si els fan jugar la final de la Copa Sud-americana

Actualitzat

Dies després les conseqüències de la tragèdia del Chapecoense encara no estan del tot delimitades. En l'aspecte esportiu, la Conmebol encara no ha decidit si proclamarà l'equip brasiler campió de la Copa Sud-americana tot i la petició expressa de l'altre equip finalista, l'Atlético Nacional.

A l'espera de la resolució del màxim organisme futbolístic del continent, l'equip colombià ho té tan clar que està estudiant fins i tot marcar-se gols en pròpia porta si els fan jugar una hipotètica final. Així ho ha assegurat l'empresari futbolístic Luiz Taveira a ESPN desvelant una conversa que va mantenir amb el gerent de l'equip de Medellín, Víctor Marluanda.

La solidaritat del futbol cap a l'equip brasiler s'ha deixat sentir amb força. Especialment a Colòmbia, país on va perdre la vida gairebé tot el planter i l'equip tècnic, a més de molts directius del Chapecoense. Tant és així, que l'Independiente de Santa Fe, l'últim campió de la Copa Sud-americana, va entregar una rèplica del trofeu al club brasiler perquè el poguessin exhibir com a propi.

No jugaran l'últim partit de Lliga

Entre tanta confusió per la tragèdia, l'equip de Chapecó ha decidit no jugar l'últim partit de Lliga que els quedava per jugar, encara que la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) els obligués a fer-ho. L'equip adversari, l'Atlético Mineiro, ja ha anunciat que, sigui quina sigui la decisió federativa, ells tampoc es presentaran si el Chapecoense no ho fa i compartiran l'eventual sanció.

Anar al contingut