Futbol internacional

L'Atlético Nacional demana a la Conmebol que el Chapecoense sigui declarat campió de la Copa Sud-americana

La junta directiva del club colombià ha pres aquesta decisió en una reunió d'urgència i ha demanat que els diners que rep l'equip guanyador vagin destinats als familiars de les víctimes

Actualitzat

Després de la tragèdia aèria a Colòmbia, l'Atlético Nacional de Medellín, rival del Chapecoense a la final de la Copa Sud-americana de futbol, ha demanat a la Conmebol que el conjunt brasiler sigui proclamat campió de la competició com una mostra de solidaritat per les víctimes mortals de l'accident.

La junta directiva del club colombià ha pres aquesta decisió en una reunió d'urgència i ha demanat que els diners que rep el campió vagin destinats als familiars de les víctimes. El president de l'Atlético Nacional, Juan Carlos de la Cuesta, s'ha ofert per ajudar en el que calgui. "Sabem la magnitud de la tragèdia i és un dia desafortunat pel futbol i per a tots en general. La pèrdua de vides sempre és lamentable i ens solidaritzem amb  el Chapecoense i estem molt pendent en què podem ajudar", ha afirmat.

Gilberto 'Alcatraz' García, defensa de l'Atlético Nacional que s'havia d'enfrontar al conjunt brasiler a la final de la Copa Sud-americana, ha assegurat en declaracions a Win Sports que l'equip colombià vol que el Chapecoense sigui el campió. "Estem consternats, força tristos i dolguts per aquesta situació, és una tragèdia que omple de dol al futbol. Encara no comprenem com va passar, el que podem fer és donar-li la nostra energia a tota aquesta família. Estem a l'espera del que decideixi la Conmebol. Volem que es declari campió a aquest equip i després ja mirar el que vindrà; aquesta és la nostra iniciativa i la del món del futbol, esperem que la Conmebol prengui aquesta decisió", ha confessat.

La Conmebol, a través d'un comunicat, ha suspès tots els actes, ha donat el seu condol a les famílies dels morts i el seu president, Alejandro Domínguez, està traslladant-se a Medellín.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut