Diego Costa celebra el gol que ha marcat al Reial Madrid en el primer minut de la Supercopa (EFE)

L'Atlètic trenca el malefici i escombra el Madrid a la pròrroga en la final de la Supercopa d'Europa (2-4)

Els "colchoneros" s'han acabat imposant a la pròrroga gràcies als dos gols que han marcat Saúl Ñíguez i Koke, que han trencat l'empat a 2 amb què havia finalitzat el temps reglamentari

Marc NegreActualitzat

L'Atlètic de Madrid ha posat fi a la seva frustració en les finals europees contra el Reial Madrid. A Tallinn, l'equip de Simeone ha hagut de suar de valent, però ha trencat el malefici a la pròrroga de la final de la Supercopa d'Europa. Un golàs de Saúl en el temps afegit i una gran definició de Koke cinc minuts més tard  han coronat els "colchoneros" i han traspassat la frustració al Madrid de Lopetegui, en la seva primera final a la banqueta blanca (2-4).

Sense temps per situar-se sobre el camp, l'Atlètic s'ha avançat quan només es portaven 50 segons. Diego Costa ha fet gala del seu olfacte de matador per superar Navas després d'una autopassada de cap i engaltar una autèntica fuetada per marcar el gol més ràpid en una final europea.

Amb el marcador advers, el Madrid ha fet un pas endavant, ha tingut la possessió i ha generat perill. Un cop d'esperó majestuós de Marco Asensio ha exigit Oblak (16'). L'empat, però, ha arribat després d'una cavalcada per la dreta de Bale. El gal·lès l'ha centrat amb potència i Benzema, amb una rematada de cap delicada, ha fet pujar l'1-1. Els de Simeone estaven tocats i Asensio, amb un xut de rosca, ha estat a punt de marcar el segon. En els últims minuts de la primera part, el partit s'ha estabilitzat.

Lopetegui i Simeone han intervingut al mateix temps. Quan es portaven 10 minuts de la segona part, Modric ha entrat per Asensio i Correa per un Griezmann cansat. Quan el partit era més pla ha arribat el penal a favor del Madrid. Unes mans innecessàries de Juanfran han estat l'origen del 2-1 (63'). Sense Cristiano, Sergio Ramos ha tirat de galons per assumir la responsabilitat des dels onze metres. Un gol que ha deixat tocat els atlètics. Però un error de Marcelo ha donat vida a l'Atlètic. El lateral brasiler ha volgut evitar una sacada de banda i la jugada ha desembocat en una assistència de Correa perquè Diego Costa firmés el doblet i l'empat a 2 (79').

A la pròrroga i amb els equips fosos, una pèrdua de Varane ha estat la gènesi del 2-3. Diego Costa l'ha robat, centrada de Thomas i descomunal volea de Saúl per treure les teranyines de la porteria de Navas (99'). El cop definitiu ha arribat amb una gran definició de Koke només cinc minuts més tard, 2-4 (104'). Alegria "colchonera" i llàgrimes blanques. Feia 18 anys que el Madrid no perdia una final internacional.