L'Atlètic perd una ocasió d'or i no passa de l'empat al Bernabéu davant un Madrid amb deu (1-1)

L'Atlètic de Madrid va perdre una ocasió d'or per trencar una ratxa de set anys sense guanyar al Bernabéu. Els visitants es van avançar amb un gol matiner de Mista en el minut 6, però quan millor jugava l'equip de Javier Aguirre, Raúl va fer l'empat a un abans del descans i es va reivindicar després de quedar fora de la llista de Luis Aragonés. En la represa, el Madrid es va quedar amb deu per l'expulsió de Sergio Ramos en el minut 62, però l'Atlètic va ser incapaç de desfer la igualada a un. El "Kun" Agüero va entrar a la segona part i va tenir la victòria del seu equip en el minut 88, però va perdonar una claríssima ocasió per fer l'1-2.

L'Atlètic de Madrid va sortir a la gespa del Bernabéu disposat a trencar una ratxa de set anys sense guanyar al camp del seu màxim rival. Javier Aguirre va apostar per Mista a l'equip titular en detriment del "Kun" Agüero i el davanter format al planter blanc va fer el 0-1 en el minut 6 després de rematar al fons de la xarxa un servei de Maxi.

El Reial Madrid, amb el mateix onze titular que va golejar el Dinamo de Kíev a la Lliga de Campions, va començar molt adormit i es va veure completament superat per un rival molt ordenat. La primera part va ser molt travada i amb moltes interrupcions. Guti es va convertir en el blanc predilecte dels jugadors visitants, que el van cosir a puntades durant els primers 45 minuts.

En un ràpid contraatac, l'Atlètic va tenir una claríssima ocasió per fer el 0-2 en el minut 29, però el portuguès Maniche, en el seu debut a la Lliga, va perdonar amb tot a favor per marcar. Gairebé a continuació, Petrov va engaltar una espectacular volea que es va perdre per sobre del travesser. Però els visitants van perdonar massa i el Madrid ho va aprofitar per empatar en el seu primer xut entre els tres pals de la porteria de Leo Franco. Raúl va rebre una gran assistència de Guti i va fer l'empat a un en el minut 37. El capità madridista no marcava un gol a la Lliga des del 26 d'octubre de l'any passat, i d'aquesta manera es va reivindicar després de quedar fora de la llista de Luis Aragonés.

Abans del descans, cada equip va tenir una clara ocasió per anar-se'n amb avantatge als vestidors. En el 39, Casillas va desviar de forma providencial a córner una rematada de Maniche i tres minuts després, Van Nistelrooy no va poder superar Leo Franco en un mà a mà.

En la represa, el Madrid va començar dominant i Guti va poder fer el 2-1 en el minut 51, però quan ho tenia tot a favor per marcar va ser massa generós i va preferir fer la centrada de la mort a Reyes, que no va arribar a rematar. Davant la superioritat blanca, Aguirre va apostar per la carta Agüero, que només entrar al terreny de joc va començar a fer de les seves i va liderar la reacció atlètica.

Maxi va xutar al lateral de la xarxa en el minut 60 i dos minuts després el Reial Madrid es va quedar amb deu per l'expulsió de Sergio Ramos, que va veure la segona groga per aturar amb el colze una internada de Torres. Amb superioritat numèrica, l'Atlètic es va abocar a l'atac i Casillas va evitar l'1-2 desviant a córner una rematada d'Agüero. El Madrid es va dedicar a defensar l'empat i Capello va provocar els primers xiulets del públic del Bernabéu quan va donar entrada a Beckham per Guti, sense cap mena de dubte el millor jugador madridista.

A nou minuts pel final, Ronaldo va entrar en el lloc de Van Nistelrooy i va jugar els seus primers minuts a la Lliga. El davanter brasiler no va tenir gaire temps per mostrar les seves habilitats i va passar gairebé desapercebut. I qui no va passar desapercebut va ser Agüero, que en el minut 88 va perdonar una ocasió d'or per fer el gol de la victòria visitant.