L'Atlètic guanya un inofensiu Athletic al Calderón i es manté a un punt del Barça (2-0)

L'Atlètic de Madrid no cedeix en la seva pressió sobre el Barça en la lluita pel liderat de la Lliga. El conjunt de Diego Simeone s'ha desfet sense problemes de l'Athletic Club al Calderón amb gols de David Villa i Diego Costa i es manté a un punt dels blaugrana a la classificació.

Des del xiulet inicial, la major intensitat dels locals ha passat per sobre d'un rival imprecís i sense capacitat per espolsar-se el domini atlètic. Diego Costa, aprofitant el seu estat de gràcia, ha estat a punt d'inaugurar el marcador després d'una gran jugada individual que ha culminat amb un xut massa creuat.

La insistència de l'Atlètic ha trobat el premi del gol en el minut 32. Villa ha rematat de volea al fons de la xarxa una centrada de Juanfran i amb la col·laboració de Gorka, que s'ha vist tapat pels seus companys i no ha pogut refusar una pilota centrada. Poc després, els locals han reclamat un clar penal per unes mans de San José a l'interior de l'àrea que Teixeira Vitienes no ha assenyalat. I poc abans del descans, Diego Costa ha rebut una gran assistència de Koke i ha definit a la perfecció per fer el 2-0 i el seu tretzè gol a la Lliga, els mateixos que Cristiano Ronaldo.

En la represa i amb la feina feta, l'Atlètic no ha vist perillar la victòria davant un Athletic inofensiu incapaç de crear perill sobre la porteria de Courtois i que a 12 minuts del final s'ha quedat amb deu per l'expulsió d'Eric Morán. El porter belga ha estat un espectador més d'un Vicente Calderón que ha celebrat un nou triomf del seu equip i que somia a tornar a lluitar fins al final pel títol de Lliga.