La decepció atlètica després de la derrota a la final de la Lliga de Campions (EFE)
La decepció atlètica després de la derrota a la final de la Lliga de Campions (EFE)
Lliga de Campions

L'Atlètic de Madrid, únic equip que ha perdut les seves 3 primeres finals de la Copa d'Europa sense guanyar-ne cap títol

L'equip matalasser ha perdut les seves tres primeres finals de la màxima competició europea de clubs. Cap dels campions de la competició arriba a aquesta xifra abans de sumar el seu primer títol

Actualitzat

L'Atlètic de Madrid, amb la seva derrota a la final de la Lliga de Campions de d'aquest dissabte, va camí de firmar un nou rècord, o confirmar una estadística vigent fa molts anys. Fins ara, a la història de la Copa d'Europa, cap campió ha perdut tres finals abans d'aconseguir el seu primer títol de la competició.

Reial Madrid, Benfica, Inter de Milà, Celtic de Glasgow, Manchester United, Feyenoord, Bayern de Munic, Liverpool, Nottingham Forest, Aston Villa, Steaua Bucarest, Porto, PSV, Estrella Roja i Borussia de Dortmund es van proclamar campions a la primera. Milan, Ajax, Hamburg, Marsella i Chelsea ho van fer a la segona i Juventus i FC Barcelona a la tercera.

Els matalassers van perdre la seva primera final a Brussel·les l'any 1974, en l'únic partit de desempat de la història del torneig, contra el Bayern de Munic. La segona va ser el 2014 a Lisboa, on van cedir a la pròrroga davant del Reial Madrid. I la tercera, aquest dissabte a Milà, també davant dels blancs, tot i que aquesta vegada va ser necessària una tanda de penals per decidir el campió.

Hi ha equips amb més finals perdudes que l'Atlètic com la Juventus (6), el Bayern (5), el Benfica (5), el Milan (4), el Barça (3) i el Reial Madrid (3), però tots aquests conjunts han guanyat com a mínim una Copa d'Europa. En cas de no guanyar-ne cap, l'equip madrileny confirmaria l'estadística vigent que cap campió europeu ha perdut les seves tres primers finals. I si en guanya una, a més seria el protagonista d'un nou registre estadístic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut