Diego Costa celebra un dels gols de la victòria de l'Atlètic de Madrid (EFE)

L'Atlètic de Madrid supera l'ensurt i suma una treballada victòria a Mònaco (1-2)

Els de Diego Pablo Simeone han capgirat el gol inicial dels locals i s'han acabat imposant en el debut europeu, amb dianes de Diego Costa i Giménez

Josep CochActualitzat

L'Atlètic de Madrid ha sumat els primers tres punts a la Lliga de Campions en derrotar el Mònaco per 1 a 2. Els de Diego Pablo Simeone, que ha vist el seu últim partit des de la graderia un cop acabada la sanció de quatre partits, han estat força superiors. De tota manera, s'ha tornat a veure un Atlètic irregular i que s'ha vist obligat a remuntar l'1 a 0 inicial del conjunt del Principat. Mònaco i Atlètic de Madrid es trobaven per primera vegada en una competició continental. Això sí, la gespa de l'estadi Lluís II del Principat no es troba a l'alçada de la competició. S'aixecava constantment i complicava, i molt, els joc dels dos equips. Thomas Lemar tornava a la que va ser casa seva les últimes tres temporades.

Només havien passat 11 minuts quan Radamel Falcao ha vist la primera targeta groga després d'una topada en un salt amb Saúl. El davanter colombià, però, s'ha rescabalat set minuts més tard, quan ha pressionat Saúl, ha recuperat la pilota i ha arribat a Grandsir, que ha obert el marcador en una jugada en què Jan Oblak hauria pogut fer alguna cosa més en la sortida.

El Mònaco s'ha quedat amb 10 homes després d'una topada entre Aholou i Koke. Sortosament s'ha recuperat i ha tornat a entrar al terreny de joc amb un aparatós embenatge. Amb 11 contra 11 un altre cop, l'Atlètic ha aconseguit igualar el partit. Una recuperació a la zona de mitjos i una assistència de Griezmann de primeres ha deixat Diego Costa sol davant de Benaglio, que no ha pogut fer res per aturar el la pilota. L'hispanobrasiler tornava a la Champions amb l'Atlètic després de quatre temporades marcant l'empat. Amb l'1 a 1, el domini "colchonero" encara s'ha fet més evident, tot i el mal partit de Saúl, molt poc precís en totes les passades. Un córner en el temps afegit ha estat el preludi de l'1 a 2. Koke  treu corner, la pilota, molt tensa, sobrevola el punt de penal i el central José María Giménez vola per damunt de tota la defensa per establir l'1 a 2 abans de marxar cap al descans.

A la represa, el partit s'ha mantingut equilibrat. Cap dels dos equips ha tingut d'oportunitats clares per moure el marcador. En el minut 58 ha entrat l'exblaugrana Jordi Mboula, que ha donat més profunditat a la banda dreta de l'atac monegasc. I és que Leonardo Jardim, entre lesionats i jugadors que han abandonat l'equip aquesta temporada, ha hagut de debutar en la Champions amb molts jugadors joves. La millor ocasió de la segona meitat l'ha tingut el polonès Kamil Jacek Glick ja en el temps afegit, després d'una gran centrada de Mboula. La pilota, finalment, ha sortit fora després d'una rematada amb el cap. Victòria balsàmica de l'Atlètic de Madrid a Europa després d'un inici dubitatiu a la Lliga, un equip madrileny que s'ha mostrat molt superior al Mònaco, malgrat tot.

El Dortmund guanya de rebot a Bruges (0-1)

En l'altre partit del grup A, el Borussia Dortmund ha sumat un afortunat i valuós triomf per la mínima al camp del Bruges. Un gol de rebot de Pulisic en el minut 85 ha donat el tres punts al conjunt alemany, que no ha pogut comptar amb l'exblaugrana Paco Alcácer, baixa per lesió.