L'Atlètic de Madrid resisteix a l'Allianz Arena i deixa el Bayern fora de la final de la Champions a Milà (2-1)

Els del Cholo Simeone són el primer finalista després de fer bo l'1 a 0 de l'anada al Calderón en un duel intens, amb un penal fallat per cada equip, amb un gol polèmic, el de Griezmann, i amb un Oblak providencial amb les seves parades

David CarballoActualitzat

El Bayern de Pep Guardiola ha tornat a quedar-se a les portes de la final de la Lliga de Campions per tercera vegada consecutiva. L'Atlètic de Madrid ha resistit a l'Allianz Arena i s'ha classificat per a la final de Milà tot i perdre a la tornada per 2 a 1. Els del Cholo Simeone han fet bo l'1 a 0 de l'anada al Calderón en un duel intens, amb un penal fallat per cada equip i amb un gol polèmic, el de Griezmann.

El Bayern ha començat amb una pressió asfixiant des del primer minut davant un Atlètic que, fidel al seu estil de sempre, s'ha defensat amb ordre. Amb Ribery i Müller a l'onze titular, els alemanys han sortit amb la intenció de remuntar el gol advers de l'anada i han posat setge a la porteria d'Oblak.

El conjunt de Pep Guardiola ha jugat amb gran intensitat i no ha donat respir a un Atlètic cada vegada més tancat a la seva àrea. Les ocasions de perill han estat una constant. Lewandowski, Vidal i Ribery ho han intentat sense gaire fortuna fins que a la mitja hora de joc, una falta a la frontal ha permès el Bayern avançar-se en el marcador i igualar l'eliminatòria. Xabi Alonso ha xutat amb potència i la pilota ha passat entre les cames de Giménez, que ha desviat l'esfèrica al fons de la seva pròpia porteria.

El guió no ha variat gens ni mica i la insistència del Bayern ha acabat amb un clar penal de Giménez sobre Javi Martínez només tres minuts després. Müller ha agafat la responsabilitat de xutar la pena màxima però Oblak ha aturat el seu llançament. Una errada que li ha acabat costant molt cara al conjunt bavarès.

Oblak, un mur infranquejable

De tenir la remuntada a l'abast abans del descans, el Bayern ha vist com en la represa tot ha canviat com un mitjó. Simeone ha fet entrar Carrasco per Augusto i l'Atlètic ha fet un pas endavant que ha descol·locat el conjunt de Guardiola. Tant, que en el minut 53 Griezmann, després d'una assistència de Torres, ha culminat un ràpid contraatac en posició dubtosa en l'únic desajust defensiu dels locals.

El Bayern estava obligat a fer dos gols en poc més de mitja hora per redreçar la situació però la precipitació i el bon sistema defensiu de l'Atlètic ha desactivat el joc del seu rival. Incapaços de superar el mur d'Oblak, els alemanys s'han anat desesperant amb el pas dels minuts fins que l'esperança a un quart d'hora pel final. Lewandowski, de cap, ha rematat al fons de la xarxa una bona deixada de Vidal.

L'afició de l'Allianz Arena ha tornat a creure en el seu equip i el Bayern, empès per una afició incansable, ha seguit atacant sense descans. A deu minuts pel final, Simeone ha fet entrar Thomas per Griezmann i poc després, el turc Çakhir ha xiulat com a penal una falta de Javi Martínez sobre Torres que era clarament fora de l'àrea. El mateix Torres ha tingut la sentència a les seves botes però Neuer ha aturat el llançament del "Niño".

En un final molt emocionant, el Bayern ho ha intentat a la deseperada però l'Atlètic ha resistit i s'ha classificat per a la final de la Champions després de culminar una revenja 42 anys més tard. El Reial Madrid o el Manchester City l'esperen a Milà.