Diego Alves para un dels dos penals del partit (EFE)

L'Atlètic de Madrid es posa líder de la Lliga guanyant el València (0-2) i Diego Alves fa més gran el seu rècord en els penals

Els de Simeone han guanyat el València en un partit en què Diego Alves ha estat el focus de totes les mirades després de parar dos penals: un a Griezmann i un altre a Gabi

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

L'Atlètic de Madrid s'enfrontrava a Mestalla amb el València en un dia d'aniversari per als "colchoneros", que aquest cap de setmana celebren els cinquanta anys de l'estadi Vicente Calderón. Un València que no ha començat gaire bé la temporada, ja que ocupa la setzena posició de la taula. L'Atlètic de Madrid, que continua lluitant amb els millors a la part alta, s'ha emportat els tres punts amb un gol de Griezmann i un altre de Gameiro. El meta del València, Diego Alves, ha parat dos penals (0-2).

El València, a més, vivia aquest diumenge una situació estranya, ja que el nou entrenador, Cesare Prandelli, que serà presentat aquest dilluns, ha vist el partit des de la grada, en l'últim matx dirigit per Voro.

La primera part ha estat molt entretinguda, amb opcions per a tots dos equips d'inaugurar el marcador. L'Atlètic ha tingut una clara oportunitat per marcar el primer gol del partit quan l'àrbitre ha assenyalat penal de Nani a Correa, en el minut 43. Diego Alves ha parat fantàsticament el llançament de Griezmann i fa més gran el seu rècord de parades de penals. Els números de Griezmann des de la línia de penal no són gaire bons, ja que només ha marcat un dels quatre que ha llançat en la Lliga.

El gol de l'Atlètic de Madrid no ha arribat fins a la segona part, en el minut 63, de les botes, precisament, de Griezmann, que ha esmenat el penal fallat. Fernando Torres ha participat indirectament en el gol, ja que, assistit per Carrasco, ha fet un xut que Alves ha refusat. El rebot l'ha pescat Gameiro, que ha assistit Griezmann perquè afusellés la porteria del València (0-1). Aquest és el sisè gol del francès en la Lliga aquesta temporada.

Pocs minuts després, l'àrbitre ha assenyalat un altre penal a favor de l'Atlètic de Madrid després que Mario Suárez ha fet caure Griezmann a dins de l'àrea. El davanter francès, que havia fallat el primer penal, no s'ha vist capaç de llançar-lo, i l'escollit, Gabi, tampoc ha estat de sort. El penal, no gaire ben llançat, l'ha tornat a parar Diego Alves, que s'apunta unes xifres històriques. Amb aquests dos, el meta del València ja suma 19 penals parats dels 41 que li han llançat (dos anaven fora).

Kevin Gameiro ha sentenciat el partit, a la contra, en el temps afegit (0-2). El francès ha marxat amb la pilota, ha retallat sobre Santos i ha marcat a plaer l'últim gol del matx. Amb aquest resultat, afegit a l'empat del Madrid i la derrota del Barça, els de Simeone es posen líders de la Lliga.