El Celta goleja el Las Palmas i permet al Girona mantenir-se fora de la zona de descens (2-5)

Els gallecs han sumat un incontestable triomf i han trencat una ratxa negativa en un estadi on no aconseguien guanyar des del 2001, un resultat que de retruc manté el Girona fora de la zona de descens

El Celta ha golejat la UD Las Palmas a domicili per 2 a 5 en l'últim partit de la vuitena jornada de la Lliga, un resultat que de retruc permet al Girona seguir fora de la zona de descens. Els gallecs han sumat un incontestable triomf i han trencat una ratxa negativa en un estadi on no aconseguien guanyar des del 2001. Emre Mor ha inaugurat el marcador amb un xut creuat en el minut 15 i cinc minuts després, Iago Aspas ha fet el segon amb la col·laboració del porter Chichizzola, que no ha tapat el pal curt i s'ha empassat la pilota.

Els canaris han buscat reduir distàncies abans del descans però s'han topat amb un immens Rubén Blanco, que amb les seves aturades providencials ha salvat el seu equip. En l'inici de la represa, Iago Aaspas ha culminat un ràpid contraatac per fer el tercer, que semblava deixar sentenciat el duel. Només tres minuts més tard, el Celta s'ha quedat amb deu per l'expulsió de Rubén, però tot i quedar-se en inferioritat, el conjunt de Juan Carlos Unzué ha acabat golejant un rival molt tocat anímicament. En el 70, Tucu Hernández ha fet el quart i en ple desconcert local, en el 75 Iago Aspas ha culminat la maneta i ha arrodonit de forma brillant el seu partit oficial 250 amb el Celta amb un "hat-trick". En els últims tres minuts, el Las Palmas ha pogut maquillar la desfeta amb dos gols consecutius de Vitolo i Remy, que no han servit per evitar que el conjunt canari acabi la jornada en zona de descens.

El Màlaga no reacciona

La crisi del Màlaga de Míchel sembla que no té fi. Com a mínim, no l'ha tinguda davant del Leganés (0-2). Els andalusos han començat millor el matx, però els visitants, l'equip menys golejat de la Lliga juntament amb el Barça (3 gols en 8 partits), no han trigat a situar-se. En el minut 55 Gabriel ha fet el primer gol del partit i en el 77 Szymanowski ha marcat el 0-2. Després d'haver sumat un únic punt en 8 jornades, la continuïtat del tècnic del cuer de la Primera Divisió està molt qüestionada.

Eibar i Dépor, empat sense gols

Dos dels equips més golejats de la categoria no van encaixar cap gol en la seva cita al calendari. El Dépor va començar el partit dominant a Ipurua però va durar poc, després de fallar una rematada al minut 6 per part d'Andone. L'Eibar va agafar les rendes del partit, amb el control de la pilota i la possessió de joc, amb un intent de Kike Garcia que tampoc va culminar. Els últims 15 minuts abans del descans van mostrar molta intensitat però no es va materialitzar en res.
La necessitat de punts per part dels dos equips va fer augmentar el ritme de joc en la segona part, però sense oblidar que calia defensar la porteria. I almenys, salvaguardar el punt que de moment estava assegurat. La lesió d'Ivan Ramis, que acaba de reaparèixer, va ser la nota negativa del partit, ja que abandonava el terreny de joc en llitera amb fort dolor al genoll. Fins al final, els canvis tampoc van ajudar cap dels dos equips a trencar l'empat. Enrich va marcar en temps de descompte, però era fora de joc i el marcador a Ipurua va tancar el partit sense cap moviment.

El Sevilla cau davant l'Athletic

L'Athletic de Bilbao ha tancat una mala ratxa de 6 partits sense guanyar (4 de Lliga i 2 de Lliga Europa, amb 2 empats i 4 derrotes), davant del segon de la Lliga, un Sevilla que ha acabat cedint en un partit que ha decantat un gol de Vesga en el minut 40 (1-0).

Si Vesga ha estat un dels homes clau del matx, l'altre ha estat Kepa Arrizabalaga. El porter local ha estat especialment encertat en dues jugades prèvies al gol, dues clares ocasions de Wissam Ben Yedder i Lionel Carole, que ha resolt molt bé. El Sevilla ha pogut empatar en la segona meitat, però Balenziaga ha evitat el gol sota pals.

El derbi basc, per a la Reial

La Reial Societat ha derrotat l'Alabès (0-2) en un dels derbis bascos de la Primera Divisió amb dos gols en cinc minuts, en el tram final del partit. L'equip d'Eusebio Sacristán ha dut el pes del joc i ha tingut la possessió de pilota, i han sentenciat amb una genialitat de Mikel Oyarzabal en el minut 76 i un xut afortunat d'Elustondo en el 80 per trencar una mala ratxa de 4 jornades sense guanyar.