Lliga Europa

L'Athletic guanya al camp de l'Àustria de Viena (0-3) en un partit marcat per incidents amb els ultres

L'Athletic Club de Bilbao s'ha assegurat la continuïtat a la Lliga Europa, l'antiga Copa de la UEFA, amb una contundent victòria, 0 a 3, al camp de l'Àustria de Viena. Llorente, en dues ocasions, i San José han signat les dianes dels de Caparrós. El partit s'ha interromput més de 20 minuts per culpa dels greus incidents protagonitzats per ultres locals, que han saltat al camp, després d'haver encès nombroses bengales. Els jugadors dels dos equips han marxat als vestidors fins que la policia ha pogut controlar la situació.

Primer avís: unes bengales. La fumera s'ha estès amb rapidesa, fins al punt que la visibilitat era pràcticament nul·la sobre el terreny de joc. En el segon incident provocat pels ultres, que han forçat les portes d'accés a la gespa, han entrat al camp i han aconseguit que l'àrbitre aturés el partit. Resulta que hi havia una convenció europea d'ultradreta a Viena i aquestes han estat les conseqüències: aldarulls, aparició de la policia, intents dels jugadors per restablir la calma i 27 minuts amb el partit suspès.

Afortunadament, ha tornat la tranquil·litat i el matx ha pogut continuar. Pel que fa al tema estrictament esportiu, victòria clara de l'Athletic sobre l'Àustria de Viena, per un rotund 0-3. Abans dels incidents, l'equip basc ja ha deixat constància de la seva superioritat amb els gols de Llorente i San José, als minuts 18 i 62. Després dels incidents, ha tornat a aparèixer Llorente per firmar el resultat definitiu. L'Athletic ja està classificat per als setzens de final de la Lliga Europa i pot ser líder del seu grup si en l'últim partit guanya el Werder Bremen per tres gols de diferència.