L'Athletic de Bilbao fa un gran partit al Bernabéu, però amb això no te prou per guanyar un Reial Madrid molt eficaç (4-2)

L'Athletic de Bilbao ha fet una gran primera part, pressionant molt bé i atacant amb perill. Tot i això, ha anat al descans amb tres gols encaixats.

Daniel AlentoActualitzat

L'Athletic de Bilbao ha jugat un bon partit al Santiago Bernabéu, dominant durant molts minuts, però això no ha estat prou argument per no caure davant del Reial Madrid (4-2). L'equip de Zinedine Zidane té dues cares: la de casa, quan guanya de golejada, i la de fora, on pateix per assegurar els 3 punts. Quan en el minut 3 Cristiano Ronaldo ha obert el marcador amb un autèntic golàs, un xut creuat des d'una de les cantonades de l'àrea després d'un retall sobre un defensor, semblava que tocava la primera. Però l'Athletic no s'ha arronsat. Aritz Aduriz ha rematat de cap una centrada de Sabin Merino dins l'àrea petita en el minut 8, però la pilota no ha trobat porteria. Una mala entesa entre Raphael Varane i Keylor Navas ha donat Javi Eraso la possibilitat d'empatar el matx en el minut 10.

El duel no tenia treva, amb el  conjunt basc pressionant molt amunt, dominant clarament el control de la pilota i el ritme del joc mentre el Madrid sortia més esporàdicament però amb molt perill. Aduriz ha tingut dues ocasions claríssimes, en el minut 18 (aturada per Navas) i en el 28 (pilota al travesser), mentre que Kovacic ha tingut una altra pels de Zidane en el minut 24 (aturada per Gorka). Aquesta fase de bogeria ofensiva ha donat com a fruit un altre gol espectacular, ara de James Rodríguez, amb un gran xut des de fora de l'àrea, en el minut 37. En l'últim minut de la primera meitat, Tony Kroos ha marcat el 3 a 1 recollint tot sol dins l'àrea una passada de Cristiano per girar-se molt bé i batre Gorka.

En el minut 52 Cristiano Ronaldo ha xutat una falta rebuda per Benzema gairebé sobre la línia de l'àrea. La pilota ha topat contra la tanca, però el portuguès ha recollit el rebuig per xutar novament, ara al pal. Els bascos, tot i seguir amb el seu plantejament valent, no han pogut mantenir la seva intensitat en la pressió i els madridistes han començat a tocar la pilota amb més tranquil·litat. Sabin Merino, però, ha donat un ensurt als de casa en el minut 65. La seva rematada de cap ha anat fora per poc. Aduriz no ha sabut aprofitar un u contra u davant Navas dos minuts més tard.

El Reial Madrid ha reculat per esperar els d'Ernesto Valverde ben instal·lat al seu camp. El conjunt bilbaí ha acceptat el repte, però les seves cames no eren les de la primera meitat. Varane ha vist la segona targeta groga a 8 minuts del final per fer servir el braç en un salt amb Aduriz, la mateixa jugada que li havia costat la primera. L'expulsió ha aixecat una mica els ànims dels visitants, però Cristiano Ronaldo en el minut 42 els ha baixat del tot amb un nou gol recollint amb un gran control de pit una centrada de Lucas Vázquez per engaltar un xut inapel·lable. El portuguès ha tingut una nova oportunitat el següent minut, però no ha pogut superar Gorka. Elustondo, en el minut 90, ha marcat de cap el definitiu 4 a 2.