Sotiriou ha marcat el primer gol de l'Apoel de Nicòsia davant de l'Athletic Club (EFE)
Lliga Europa

L'Athletic Club i el Vila-real cauen derrotats als setzens de final i diuen adeu a la competició europea

Els bascos han ensopegat amb l'Apoel de Nicòsia (2-0) i els groguets no han aconseguit el miracle a Roma (0-1)

Apoel de Nicòsia – Athletic Club (2-0)

L'Athletic Club s'ha topat amb un Apoel de Nicòsia molt dur de rosegar. Sense voler jugar amb foc, els bascos han sortit a sentenciar l'eliminatòria des del primer minut i és que el 3-2 de l'anada ho deixava gairebé tot per decidir al GSP Stadium.

A la primera part Iñaki Williams ha estat el més incisiu en el joc d'atac dels de Valverde, però Beñat també s'ha emportat força protagonisme quan quasi marca un gol olímpic, una ocasió que ha fet emmudir la sorollosa afició xipriota.

En el primer minut després del descans, l'Apoel ha obert el marcador amb un gol impressionant(1-0): Efrem ha fet una centrada molt llarga gairebé des del córner i Sotiriou ha engaltat la pilota a l'aire amb un cop de peu més propi de les arts marcials que del futbol (1-0).

Poc després, les coses encara s'han complicat més per a l'Athletic quan Balenciaga ha fet caure Gianniotas a dins de l'àrea i l'àrbitre no ha dubtat a xiular penal. El mateix davanter grec s'ha encarregat d'enviar la pilota al fons de la xarxa tot i la bona estirada d'Iraizoz (2-0).

Els bascos han agafat aire quan el golejador de l'Apoel, Sotiriou, ha vist la segona groga per una falta molt contundent. L'avantatge numèric, però, no ha servit per a que l'Athletic Club reaccionés.

A les acaballes del partit, hi ha hagut polèmica quan l'àrbitre ha anul·lat un gol dels de Valverde que els hagués opcions de mantenir-se vius a Europa, però ni els sis minuts de temps afegit ni les pujades a rematar, a la desesperada, del porter Iraizoz han trobat el camí del gol.

Roma-Vila-real (0-1)

El Vila-real s'ha plantat a l'Estadi Olímpic de Roma sense renunciar al somni de remuntar el dolorós 0-4 encaixat a l'anada i, de fet, les coses no podien començar millor per als castellonencs i és que al minut 15, Santos Borre ha inaugurat el marcador amb un xut espectacular ajustat a l'escaire després de robar-li la pilota a un defensa que intentava refusar (0-1).

El gol ha estat una injecció de moral entre els homes de Fran Escribá per creure en el miracle, que han dominat en totes les zones del terreny de joc en els minuts següents, però la Roma ha sabut resistir a les envestides dels groguets fins al descans.

A la represa, el Vila-real ho ha seguit intentat i ha protagonitzat les jugades d'atac més destacades. La Roma, però, no havia dit la seva última paraula i també ha tingut algunes arribades infructuoses a la porteria d'Andrés Fernández.