Futbol

L'Associació Espanyola Pro Drets Humans demana a la Federació la cancel·lació de l'amistós a Guinea Equatorial

La selecció espanyola de futbol es concentra aquest dimecres amb cinc jugadors del Barça per jugar dos amistosos a l'Àfrica contra Guinea Equatorial i Sud-àfrica. L'Associació Espanyola Pro Drets Humans ha demanat a la Federació Espayola de Futbol que es cancel·li el partit amistós a Guinea, perquè és un país que té un règim dictatorial i sanguinari.

Actualitzat

La selecció espanyola de futbol es concentra aquest dimecres amb cinc jugadors del Barça per jugar dos amistosos a l'Àfrica contra Guinea Equatorial i Sud-àfrica. El partit que es disputarà a Malabo, la capital de Guinea, ha aixecat molta polèmica. El govern d'aquell país ha ofert una prima milionària de 5 milions d'euros a la seva selecció en cas de victòria. Però Guinea Equatorial viu una situació política delicada, com ha denunciat Jacinto Lara, president de l'Associació Espanyola Pro Drets Humans.

"Estem davant d'un país que manté el 95% de la seva població en uns nivells de pobresa que resulten absolutament inacceptables. És un règim que practica la tortura, deté de forma abritrària els seus ciutadans i reprimeix qualsevol tipus d'associació social o civil", assegura Lara.

Per aquest motiu, l'Associació Espanyola Pro Drets Humans ha demanat a la Federació Espayola de Futbol que es cancel·li el partit amistós a Guinea Equatorial perquè és un pais que té un règim dictatorial i sanguinari. La mateixa associació acusa el president de la RFEF, Ángel María Villar, de "compartir taula, estovalles i llotja amb autoritats que cometen crims aberrants" i denuncia que el règim de Teodoro Obiang està fent propaganda política d'aquest partit previst per al pròxim 16 de novembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut