Bàsquet

L'Assignia Manresa guanya on ningú ho havia fet aquesta temporada i manté viu el somni de la Copa (65-76)

L'Assignia Manresa ha donat la gran sorpresa de la jornada a la pista del Caja Laboral, on ningú havia guanyat fins ara, i ha demostrat que, tot i les baixes, és un grup sòlid i admirable. Josh Asselin s'ha refet del seu mal partit contra l'Estudiantes i ha estat el líder de l'equip, amb 28 punts, mentre que Micah Downs s'ha tornat a lluir, amb 23. Els de Ponsarnau, a qui haurien de fer un monument a l'entrada del Nou Congost, aconsegueixen la setena victòria i queden a només una de la zona de classificació per a la Copa del Rei. El somni és a tocar.

Actualitzat
L'equip manresà ha sabut des del principi portar el ritme del joc i ha frenat en tots els aspectes tot un Caja Laboral, que ha acabat desfigurat. Un bon punt a favor per a Ponsarnau, la seva pissarra i la feina dels seus jugadors. El primer quart ja marcava un avantatge dels catalans, tot i que curt (16-19). Asselin havia començat a marcar el seu territori i a anotar amb fluïdesa. En el segon, els triples d'Heurtel i de l'exjugador de l'Assignia Matt Walsh han permès veure el miratge d'un Caja Laboral dominador en l'electrònic (27-21). Asselin continuava a la seva i amb catorze punts ha mantingut viu el seu equip fins al descans, que s'ha tancat amb un triple d'Oleson (41-37).

Asselin i Downs trenquen el partit
A la represa, Micah Downs ha fet costat a Asselin i des del perímetre ha contribuït a treure les vergonyes dels locals. L'Assignia els ha col.locat un parcial de 6 a 20 en aquest període que ha trencat decisivament el matx. El 50-57 del final del tercer quart mostrava dues dinàmiques ben clares. Asselin no ha tingut pietat del joc interior dels bascos i ha col.laborat a fer pujar al marcador un 52-65 contundent a set minuts del final. A partir d'aquí, despesperació dels d'Ivanovic, que veien com la primera derrota a casa era inevitable, i control i ordre manresà per fer saltar la banca, injectar-se una gran dosi d'autoestima i creure que la Copa encara és possible.  




Anar al contingut