L'Assignia Manresa frega la proesa però acaba claudicant contra el Madrid al Nou Congost (61-62)

L'Assignia Manresa ha fregat la proesa contra el Reial Madrid al Nou Congost però ha acabat claudicant en un final d'infart per un ajustat 61 a 62. Tot i la gran diferència de pressupost entre tots dos equips, els manresans han plantat cara davant el totpoderós conjunt d'Ettore Messina i han venut molt cara la seva pell. Amb un gran Slokar sota els taulers i la resurrecció de Montañez, el Manresa dominava de sis punts al descans (36-30) i ha arribat a tenir un màxim avantatge de 8 en el tercer quart, però en el tram decisiu, dos triples de Mirotic i la major qualitat individual dels blancs han ensorrat el somni manresà.

L'Assignia Manresa ha tingut a l'abast de la mà donar la gran sorpresa de la jornada a la Lliga ACB. Contra un Reial Madrid que arribava llançat al Nou Congost, els homes de Jaume Ponsarnau han plantat cara i han venut molt cara la seva pell. Però tot i la gran feina dels manresans, els blancs han acabat imposant la seva qualitat individual i s'han emportat un agònic triomf per 61 a 62, la seva desena victòria en les últimes deu visites a la capital del Bages.

El Manresa ha fregat la proesa i això que les coses no han començat gens bé per als locals. Amb un Tomic demolidor sota els taulers, els d'Ettore Messina han agafat un còmode avantatge de 13 punts amb un parcial de 6-19 en els primers cinc minuts. El mal inici no ha desanimat l'equip manresà, que ha seguit treballant i ha pogut mantenir-se viu gràcies a una asfixiant defensa i a l'encert ofensiu d'Uros Slokar. La reacció manresana s'ha confirmat en el segon quart, quan un triple de Román Montañez ha capgirat el marcador i ha fet creure al públic del Nou Congost que la victòria era possible, més quan al descans s'ha arribat amb un sorprenent i esperançador 36 a 30.

Emoció fins al final

L'esbroncada de Messina als seus homes durant el descans ha sorgit efecte i el Madrid, amb un parcial de 0 a 7 en l'inici del tercer quart, ha tornat a agafar la iniciativa en el marcador. Però el Manresa no s'ha arronsat, tot al contrari, i a còpia d'esforç i coratge ha estat capaç de tornar a reaccionar i agafar un màxim avantatge de vuit punts (48-40) poc abans del final del tercer període. La defensa local ha ofegat l'amenaça ofensiva de Sergi Llull, que ha firmat un desastrós 0 de 8 en tirs de camp, i Messina no podia dissimular el seu enuig a la banqueta.

L'emoció s'ha mantingut viva fins a l'últim segon i la victòria ha pogut caure per a qualsevol dels dos equips. En un final d'autèntic infart, al jove Nikola Mirotic no li ha tremolat el canell i ha tornat a ser decisiu per al seu equip amb dos triples consecutius que han ensorrat el somni manresà. Els locals han tingut una última possessió per poder guanyar el partit però San Miguel ha errat un llançament molt forçat i el Madrid s'ha endut el desè triomf en les seves deu últimes visites al Nou Congost. Tot i la derrota, el Manresa segueix fora de les dues places de descens afavorit per la victòria del DKV Joventut a la pista del Menorca.