Olimpisme

L'assemblea del Comitè Olímpic Català dóna suport unànime a la nova junta presidida per Gerard Esteva

La candidatura de la UFEC i de la Plataforma pro Seleccions amb Gerard Esteva com a president i Xavier Vinyals com a vicepresident guanya amb unanimitat

Actualitzat

El Comitè Olímpic Català (COC) ja té nova junta, presidida per Gerard Esteva, de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) i amb la vicepresidència de Xavier Vinyals, de la Plataforma pro Seleccions Catalanes. La candidatura unitària de la UFEC i de la Plataforma, avalada per la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, ha guanyat per 45 vots a favor en les eleccions d'aquest dimarts a l'assemblea del COC.

L'objectiu principal d'aquest nou comitè executiu és posar a punt l'entitat per ser acceptada pel Comitè Olímpic Internacional, en relació al moment en què Catalunya pot esdevenir un Estat reconegut per la comunitat internacional. L'elecció de la nova junta era l'únic punt a l'ordre del dia de l'assemblea d'aquest dimarts. A la sessió han assistit 45 dels 65 membres reconeguts del COC i aquests assistents han votat amb unanimitat a favor de la candidatura.

Gerard Esteva, el nou president del COC, ha valorat aquesta elecció com "una demostració d'unitat per complir l'acord que tenim entre el govern, la plataforma i les federacions per tirar endavant aquest projecte". Per la seva banda, el vicepresident Vinyals ha afegit que estan "disposats a lluitar per l'existència del comitè i el seu reconeixement internacional" i que "això passa per la creació de l'Estat Català, i mentre això no arriba ho intentarem des d'un punt de vista esportiu".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut