Els jugadors del Barça B mantegen el tècnic, Gerard López, després d'assolir l'ascens de categoria (Víctor Salgado/FCBarcelona)
Futbol

L'ascens del Barça B pot facilitar la renovació de Gerard i dels principals jugadors del filial

Tant el tècnic, Gerard López, com els principals jugadors de l'equip han de resoldre aquesta setmana el seu futur

RedaccióActualitzat

En el Barça s'insisteix que un dels grans objectius de la temporada era fer tornar a pujar el filial a Segona A. De cara a facilitar l'accés dels jugadors de formació al primer equip, s'entén que és molt millor haver de saltar només una categoria. Aquest fet també pot ser clau per retenir els jugadors de talent o per fer apostes de futur amb jugadors prometedors.

De fet, molts dels principals jugadors del Barça B actual han de parlar del seu futur en els pròxims dies. Tres jugadors del B tenen moltes opcions d'anar combinant tant el primer equip com el filial: Carles Aleñá, Sergi Palencia i Marlon.

Aleñá, a qui Bartomeu ja ha emplaçat a parlar, ha manifestat que vol seguir a can Barça. El lateral esquerre Cucurella, té un principi d'acord per renovar 4 anys. Falta la firma. Igual que amb el lateral dret Palencia, en què també hi ha acord entre les dues parts per allargar la vinculació amb el club blaugrana.

En el cas del brasiler Marlon, el brasiler ja serà jugador del Barça a tots els efectes la temporada que ve, farà la pretemporada amb el primer equip i falta per saber si el curs que ve jugarà al B o al primer equip.

Renovacions i també retorns

Acabada la cessió a l'Alabès, en principi Adrián Ortolá tornarà a la disciplina blaugrana, ja que encara té contracte. La idea és que sigui el porter del filial i alhora el tercer porter del primer equip. També torna el porter Jokin, acabada la cessió al Sabadell. I encara un altre nom: Abel Ruiz, davanter centre de 17 anys, del Juvenil A, que pujarà al Barça B. Pel que fa a les baixes, no es preveu que segueixin l'extrem Jesús Alfaro i el davanter Dani Romera.

Gerard, decisió imminent

Amb l'ascens a la butxaca, Gerard López també ha de segellar aquests dies la seva continuïtat al club, que es dona per feta. El tècnic granollerí, un cop assolit l'objectiu, ja va comentar que a ell li faria il·lusió continuar fent-se càrrec de l'equip. Excepte que hi hagi una sorpresa, el club està disposat a renovar-lo.

Un Barça C, en estudi

L'ascens del Barça B podria activar un pla en estudi de fa anys: tornar a crear un Barça C, per donar cabuda a jugadors que ja no estan en edat juvenil, però que encara pot interessar tenir controlats. El club haurà de decidir si tira endavant aquesta opció.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut