L'Arsenal capgira un gol inicial del Barça (2-1) i el Camp Nou decidirà l'eliminatòria

Decidirà el Camp Nou. El Barça va perdre al camp de l'Arsenal per 2-1 en l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions i els de Guardiola hauran de remuntar l'eliminatòria a l'estadi blaugrana si volen ser als quarts. Càstig excessiu per als catalans tal com va anar el partit. Villa va avançar el Barça en el minut 26 i podria haver augmentat l'avantatge si hagués precisat millor les rematades. La possessió i les ocasions van ser blaugrana, però els londinencs no van perdre la fe i en l'últim quart d'hora van capgirar el marcador amb dianes de Van Persie i Arxavin.

No és fàcil avançar-se al camp de l'Arsenal, però el Barça ho va aconseguir gràcies a una diana de Villa després d'un gran servei de Messi a l'espai. Era el minut 25 i mitja feina ja estava feta. El Barça va jugar de meravella en molts moments, però va fallar de cara a gol, com en una acció increïble del mateix Messi en el minut 15. A més, l'àrbitre italià Nicola Rizzoli va estar horrorós, ja que va anul·lar un gol legal de Messi per un fora de joc mal xiulat i es va menjar un clar penal a Pedro que, a més, hauria suposat l'expulsió del defensa Koscielny.

Messi, que en set visites a Anglaterra encara no s'ha estrenat, va fallar una altra ocasió i va donar ales a l'Arsenal, que en cinc minuts va capgirar el marcador. Una passada de Clichy va servir perquè Van Persie sorprengués Valdés al primer pal a un quart d'hora del final. I poc després, excel·lent servei de Cesc per a Nasri, velocitat de translació, passada enrere i gol d'Arxavin, que acabava d'entrar al terreny de joc.

El Barcelona va pagar les oportunitats perdudes. A més, per al partit de tornada no podrà comptar amb Gerard Piqué, que va veure una targeta groga i haurà de complir un partit de sanció.