MotoGP

L'arribada de Jorge Lorenzo a Honda marca l'inici de la pretemporada del mundial del 2019

El campió mallorquí, que serà el nou company d'equip de Marc Márquez, ha arribat a les 11 i 10 del matí per conèixer els seus nous tècnics després de posar punt final a la seva etapa a Ducati

Xavier Guillén / XestActualitzat

Marc Márquez ja està acostumat a fer el gest de col·locar la placa amb el seu nom a la Copa de Campions. Va ser ahir, a València, en la Gala de Motociclisme que posa punt final a la temporada. Una temporada en què Marc Márquez ha estat el gran protagonista guanyant-ho tot: el seu cinquè Mundial de MotoGP, el campionat per equips i també el de marques. Fins i tot té l'"honor" de ser el pilot que més cops ha caigut: 23 cops en total. Festes i gales a banda, dimarts començarà al Circuit de Xest la pretemporada 2019. I a Honda ja ho tenen tot a punt per a l'arribada de Jorge Lorenzo.

És la imatge del dia: Jorge Lorenzo entrant en el box d'Honda per familiaritzar-se amb la nova moto. El campió mallorquí ha arribat a les 11 i 10 del matí per conèixer els seus nous tècnics. De Ducati només ha portat Joan Llança, el seu mecànic de confiança, que l'acompanya des que va començar a córrer en els 125. Ahir, el seu assistent ja portava el dorsal 99 per enganxar a l'Honda. Jorge va rebre l'homenatge de tot l'equip Ducati, que li va desitjar sort i el van acomiadar amb un brindis amb xampany.

Va ser un dia de celebracions de tot tipus, la més seriosa, el lliurament de Premis FIM a València, on Márquez va col·locar la peça el seu cinquè títol de campió del món i on va tornar a ser el protagonista de la cerimònia. També Dani Pedrosa va ser dels més aplaudits. Aquest matí havien arribat pocs pilots al circuit; al migdia ha aparegut Joan Mir, que s'estrena a la categoria reina amb Suzuki.

Dimarts comencen els dos dies de proves a Xest amb moltes novetats. A més de Lorenzo i Mir, Johann Zarco s'estrena amb KTM i Bagnania, el campió de Moto2, amb Ducati.