L'Argentina s'imposa per 4-1 als Estats Units i el Paraguai goleja Colòmbia (5-0)

Leo Messi ha debutat aquesta matinada amb l'Argentina a la Copa Amèrica. El blaugrana no ha marcat cap gol, però ha estat una de les claus de la victòria de l'alibiceleste davant els Estats Units, un rival molt inferior als d'Alfio Basile. Els argentins s'han imposat per 4-1. En l'altre partit de la jornada, el Paraguai ha golejat Colòmbia per 5-0.

Els nord-americans, però, han estat els primers a avançar-se en el marcador, quan Gabi Milito ha fet penal sobre Eddie Johnson en el minut 9, el mateix jugador era l'encarregat de transformar la pena màxima. Dos minuts després, però, Hernán Crespo feia pujar l'empat al marcador. A la segona meitat, en el 64, el mateix Crespo marcava el segon gràcies a una passada de Messi. A partir d'aquest segon gol Argentina ha jugat a plaer, el tercer gol ha arribat amb un cop de cap d'Amiar en el minut 78 i el quart i definitiu de Carlos Tévez en el 85.

En l'altre partit de la jornada, el Paraguai ha golejat Colòmbia per 5-0. Els colombians han fallat un penal a l'inici del partit i a partir d'aquí ja no han pogut evitar el desastre. El davanter del Bayern de Munic Roque Santa Cruz, amb tres gols, ha estat el líder de la victòria del Paraguai. Cabañas ha fet els altres dos gols als últims minuts del partit, el 85 i el 88.

Bolívia podrà jugar com a local a La Paz

D'altra banda, la FIFA sembla disposada a autoritzar també partits oficials a La Paz, la capital de Bolívia, malgrat que supera els 3.000 metres d'altitud. Sepp Blatter, president de la FIFA, ho ha reconegut després d'entrevistar-se amb Evo Morales, el president de Bolívia. D'aquesta manera, l'única ciutat important prohibida seria Cuzco, al Perú.