Els jugadors paraguaians s'abracen després del seu triomf sobre l'Argentina (Reuters)

L'Argentina s'enfonsa sense Messi i l'Uruguai empata a Colòmbia amb gol de Luis Suárez

L' "albiceleste" ofereix una trista imatge en la derrota davant el Paraguai (0-1) i el Brasil, sense Neymar, no falla a Veneçuela (0-2). L'Uruguai cedeix el liderat a la "canarinha" després d'empatar a Colòmbia (2-2)

L'estadística cada vegada ho deixa més clar. Quan no juga Leo Messi, l'Argentina és un equip vulgar. Aquest fet ha quedat palès en la derrota contra el Paraguai (0-1), corresponent a la desena jornada de la fase de classificació per al Mundial de Rússia.

Amb el blaugrana Mascherano com a migcampista i el perico Martín Demichelis també titular a l'eix de la defensa,  l'"albiceleste" ha ofert una pobra impressió ja de bon començament, fet que ha aprofitat el Paraguai per avançar-se per mitjà de Derlis González (minut 18). L'Argentina ha tingut la oportunitat d'empatar, però el Kun Agüero, al minut 47, ha desaprofitat un penal. L'espanyolista Hernán Pérez ha jugat els últims deu minuts per consolidar el triomf de la "guaraní".

Amb aquest resultat l'Argentina continua cinquena, fora de la zona de classificació directa per al Mundial, però al lloc que dóna dret a jugar una repesca amb el millor equip oceànic. El que és pitjor, l'equip d'Edgardo Bauza ja es troba a cinc punts ja del lideratge, sense pla de joc definit i donant una impressió molt pobra. Tant és així que molts aficionats i analistes enyoren el Tata Martino.

El Brasil no falla a Veneçuela

El líder torna a ser el Brasil, que tot i no comptar amb el seu referent Neymar, s'ha mostrat resolutiu en la seva visita a Veneçuela (0-2). Gabriel Jesús i Willian han marcat les diferències en un partit còmode per als de Tite.

El Brasil és líder perquè a l'Uruguai se li ha escapat a última hora el triomf a Colòmbia (2-2). La selecció "charrúa" ha capgirat el gol inicial d'Abel Aguilar (min. 15), amb les dianes del "Cebolla" Rodríguez (minut 27) i Luis Suárez (minut 73).

Amb aquest gol, el davanter blaugrana ja en suma 19 en les fases de classificació mundialista sud-americanes i iguala el màxim golejador històric, l'argentí Hernán Crespo.

Però quan l'Uruguai ja degustava un triomf que el deixava a les portes del Mundial de Rússia, el central colombià Yerri Mina, que va estar a punt de fitxar pel Barça B aquest estiu, ha empatat per Colòmbia en el minut 84.

Mentre, la campiona Xile ha mostrat símptomes de recuperació amb una patida victòria (2-1) sobre el Perú, amb dos gols d'Arturo Vidal, que l'apropa una mica de la zona de classificació.