Futbol

L'Argentina s'aferra a Leo Messi per ser al Mundial de Rússia

La selecció "albiceleste", present a tots els Mundials des del 1970, rep el Perú amb la necessitat de guanyar per no quedar-se despenjat en la lluita per la classificació directa de Rússia-2018

Actualitzat

La selecció argentina es juga, aquesta matinada, (01.30) una part molt important de les seves opcions de ser a Rússia-2018. La selecció "albiceleste" es troba ara mateix fora dels llocs que donen la classificació directa per al pròxim Mundial, quan tan sols li queden dos partits per disputar. En el primer, rep el Perú, que amb els mateixos punts ocupa la quarta plaça, l'última de classificació directa, per millor diferència golejadora.

L'Argentina s'encomana totalment a Messi per aconseguir l'objectiu. Jorge Sampaoli parla de trobar un sistema que permeti al de Rosario brillar com ho fa en el Barça. L'equip, però, no es pot permetre experiments. Ara ja només li val guanyar, encara que sigui per la mínima i jugant malament, seguint la tònica de tota la fase de classificació. Perquè qui perdi, i en funció dels altres resultats, pot quedar descavalcat de la lluita per ser a la cita mundialista.

Fa 47 anys que l'Argentina no es perd una fase final d'un mundial. Des d'aleshores, n'ha guanyat dos (1978, 1986), a més d'arribar a dues finals més (1990, 2014).

El partit serà a la Bombonera, la casa de Diego Armando Maradona, on Leo Messi no ha jugat mai. És un estadi triat perquè s'hi pot crear un clima més intimidatori per al rival que al Monumental, on hi ha una pista d'atletisme. Hi ha qui ha criticat l'elecció de l'estadi, el mateix on l'Argentina i el Perú van empatar (2-2) en la fase de classificació per Mèxic-70, deixant la selecció local fora de la competició. Una altra curiositat històrica: Ricardo Gareca, l'actual seleccionador peruà, va aconseguir –quan era internacional argentí– el gol que va classificar la seva selecció per al Mundial del 1986 que, posteriorment, es va guanyar amb la màgia de Maradona. El rival d'aleshores era, altre cop, el Perú.

ARXIVAT A:
Messi
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut