Messi i Mascherano feliciten Tévez després de l'últim penal en el partit contra Colòmbia (Reuters)

L'Argentina resol els quarts en els penals després d'haver dominat Colòmbia sense èxit (0-0)

Messi va transformar el primer penal de l'"albiceleste", que ara espera rival a les semifinals entre el Brasil i el Paraguai

La selecció argentina va resoldre en els llançaments de penal un partit en què va merèixer guanyar en el temps reglamentari pel joc al llarg del partit i per l'empenta i les ocasions del final, davant una selecció de Colòmbia que va rendir per sota del que s'esperava. Després d'una tanda de 14 penals en què se'n van fallar 5, Carlos Tévez va transformar el definitiu (5-4), que va ficar l'Argentina a la semifinal de la Copa Amèrica.

Havia estat un partit de domini gairebé absolut de l'Argentina, que va superar Colòmbia per joc, però que va tenir molts problemes per crear ocasions davant una selecció colombiana que va rendir per sota del que s'esperava i que ja podia considerar un miracle el fet d'haver mantingut la porteria a zero durant 90 minuts.

Lionel Messi va jugar tot el partit, igual que Javier Mascherano, i va tenir l'ocasió més clara dels primers 90 minuts, que va arribar al 26 amb un cop de cap a boca de canó al qual Ospina va respondre amb una magnífica parada. En els penals, el crac blaugrana va prendre la responsabilitat de llançar el primer i el va transformar.

El conjunt del Tata Martino s'enfrontarà en les semifinals al guanyador del Brasil-Paraguai que es disputa aquesta matinada de diumenge.